Pedro Rocha

 OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Oscar J Barroso/shutterstock Editorial/profimedia
PRIJETE GOLEME SUSPENZIJE

Drama u Španjolskoj, zahuktao se bojkot reprezentacije, upitna i utakmica Lige nacija

Čak 20 od 23 pozvane nogometašice potpisalo je izjavu kako ne žele biti dio nacionalne momčadi
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. rujan 2023. 07:43

Drama oko svjetskih prvakinja, ženske nogometne reprezentacije Španjolske, i dalje traje. Još se ne zna hoće li se Španjolke uopće i okupiti na treningu pred utakmicu Lige nacija protiv Švedske nakon što je čak 20 od 23 pozvane nogometašice potpisalo izjavu kako ne žele biti dio nacionalne momčadi sve dok ne dođe do promjena. Odlučne su ustrajati i pod prijetnjom novčane kazne između 3.000 i 30.000 eura i suspenzijom na razdoblje od dvije do petnaest godina.

- One moraju osjetiti da imaju potporu oko sebe, podržavamo ih u odluci kakva god da ona bude. Ako osjećaju da im je potreban bojkot da se nešto dogodi, jasno je da mi navijamo za njih... Nitko ne želi prolaziti kroz tako nešto. Mora biti potrebno puno da se kaže ne reprezentaciji - kazala je švedska nogometašica Filippa Angeldahl.

Inače, predsjednik španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales prije desetak dana podnio je ostavku pod pritiskom javnosti nakon što je tijekom ceremonije dodjeljivanja zlatnih medalja nakon finala Svjetskog prvenstva za nogometašice, pred kamerama u usta poljubio španjolsku reprezentativku Jennifer Hermoso.

Prošlog tjedna na sudu je odbacio optužbe za seksualno zlostavljanje koje je protiv njega podnijela Hermoso zbog poljupca bez pristanka. Državni ga je tužitelj optužio za seksualno zlostavljanje i čin prisile u kojemu je izvršio pritisak na nju da progovori u njegovu obranu nakon izbijanja skandala. Rubiales je dobio i zabranu prilaska nogometašici na bliže od 500 metara.

Linker
03. svibanj 2024 15:56