Nicolo Zaniolo

 ANDREAS SOLARO Afp
KLUPKO SE ODMOTAVA

Dva reprezentativca izbačena iz momčadi, bilo je i suza: ‘Nisam znao da je to ilegalno, jako mi je žao‘

Pitanje je kada će opet biti dio Azzura, barem dok se ne završi opsežna istraga
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. listopad 2023. 14:26

Nicolò Zaniolo i Sandro Tonali napustili su kamp talijanske nogometne reprezentacije, što je zapravo puno ljepša formulacija nego izbačeni, i neće biti u kadru za utakmice protiv Malte i Engleske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. A i pitanje je kada će opet biti dio Azzura... Barem dok se ne završi istraga.

Obojica su pod sumnjom zbog ilegalnog klađenja, u sklopu istrage Tonaliju je oduzet mobitel i tablet u kojima istražitelji vjeruju kako će pronaći inkriminirajuće dokaze kojim će potkrijepiti slučaj protiv nogometaša Newcastlea, dok će Zaniolo idućeg tjedan dati iskaz tužiteljima u Torinu. Puno se špekulira u talijanskim medijima, od toga da se Zaniolo kladio na utakmice Rome u vrijeme dok je nosio njezin dres do toga kako je u klađenje bila uključena i njegova majka koja zasad niti nije predmet istrage.

- Ne, ne kladim se, pogotovo ne na nogomet. Igrao sam na online platformama za koje nisam znao da su ilegalne, ali poker ili "black jack". I ništa više. I jako mi je žao jer napokon su stvari po mene krenule na dobro, i u reprezentaciji u Aston Villi - kazao je Zaniolo.

Tonali se, pak, nije oglašavao. Oni koji su razgovarali s njim medijima su prenijeli kako je uznemiren i obeshrabren. Navodno ni suza nije nedostajalo.

Linker
02. svibanj 2024 12:51