Filip Uremovic (lijevo)

 MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp
SVE REDOM NOSITELJI

Egzodus stranaca iz uglednog ruskog prvoligaša, hrvatski duo na prekretnici! Klub gubi 48 milijuna eura

Ruski prvoligaš ostaje bez čak 8 igrača, odreda nositelja igre momčadi
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 24. ožujak 2022. 09:06

Sportski direktor Rubina iz Kazanja Oleg Jarovinski rekao je ruskim medijima da će osim Dreyera, Uremovića i Hakšabanovića klub vjerojatno napustiti još troje stranaca.

- Vjerojatno će svi “legionari” otići iz kluba - dodao je Jarovinski.

Riječ je o čak osam igrača, koji imaju ključne ili barem jako važne uloge u momčadi, tako da će Rubin ostatak sezone biti drastično oslabljen. Stoga se u Rusiji sve više priča o tome da se na kraju sezone liga proširi, kako nitko ne bi ispao iz nje, jer okolnosti s egzodusom stranaca doista nisu regularne.

U Rubinu su standardna i dva hrvatska stopera, Filip Uremović i Silvije Begić. Obojica su već u Hrvatskoj i imaju pravo do ljeta potpisati za koga god žele. Vjerojatno ćemo vrlo brzo doznati kakvi su im planovi.

Zanimljivo je ipak pogledati bez kojih će igrača Rubin ostati. Svi zajedno po stranici Transfermarkt vrijede čak 48 milijuna eura...

Anders Dreyer (23)

Danac je već raskinuo ugovor s Kazanom i vratio se u Midtjylland, klub iz kojeg je prošle godine prešao u Rubin. Do ljeta će Dreyer igrati u Danskoj, a onda će i Kazan i Dreyer čekati naknadne odluke FIFA-e. Riječ je o sjajnom krilnom igraču kojeg je Rubin platio čak sedam milijuna eura. Međutim, Rubin duguje Midtjyllandu još oko šest milijuna eura za igrača, te je dvojbeno hoće li ga Rubin uopće nastaviti plaćati. Danac je u 23 nastupa u ovoj sezoni postao čak 11 golova, uz pet asistencija.

Sejad Hakšabanović (22)

Crnogorac je prekinuo ugovor i otišao u Švedsku - u Djurgården, blizu svoje obitelji, jer Hakšabanović je rođen i odrastao u Švedskoj.

Rubin ga je ljetos uzeo kao igrača Norrköpinga. Plaćen je 6,5 milijuna eura. Kako je riječ o transferu na puno rata, jasno je da Rubin i za njega tek treba platiti veliki novac. Crnogorski krilni napadač bio je standardan na poziciji lijevog krila, po Transfermarktu vrijedi 5,5 milijuna eura.

image
Sputnik via AFP

Filip Uremović (25)

Bivši kapetan Rubina i najiskusniji stranac (u Kazanju od 2018. godine) odlučio je prekinuti ugovor i bez kluba je gotovo tjedan dana. Za njega se posebno zanimala Hertha, koja je bila spremna platiti 3,5 milijuna eura. No, Hertha je promijenila trenera i Uremović joj više nije meta.

Prema ruskim informacijama, igrač se s obitelji vratio u Hrvatsku i blizu je potpisivanja ugovora do ljeta s domaćom momčadi. Uremović je dijete Dinama, iako Dinamu stoper u ovom trenutku realno nije nužan. Stoga je moguće da ode i u neki drugi hrvatski klub. TM Uremovića cijeni na sedam milijuna eura.

Oliver Abildgaard (25)

Abildgaard je zbog ozljede propustio veći dio priprema i utakmica u proljetnom dijelu sezone. Nedavno je Danac napustio Rusiju tražeći od kluba da ga pusti kući svojoj obitelji, koja je bila zabrinuta za njegovu sudbinu u Rusiji.

Kako bi održao formu i nastavio se oporavljati, dogovorio je s bivšim klubom Aalborgom da tamo trenira s momčadi. Istovremeno, nije prekinuo ugovor s Kazanom, tako da je teško reći što ga čeka. Abildgaard na Transfermarktu vrijedi 7 milijuna eura.

In-Beom Hwang (25)

Još jedan ozlijeđeni kazanjski stranac. Sredinom veljače slomio je nožni prst u prijateljskoj utakmici te nakon toga otišao doma u Južnu Koreju.

In-Beom Hwang je od kluba zatražio dozvolu da nastavi oporavak kod kuće. kažu da je u stalnom kontaktu s klubom te je istaknuo da je spreman vratiti se kada bude mogao u potpunosti trenirati. In-Beom Hwang pozvan je u reprezentaciju Južne Koreje kako bi tamošnji liječnici procijenili njegovo zdravstveno stanje, ali i da se vidi koliko je spreman. Korejac do sada nije iznio zahtjev klubu da suspendira ugovor, mali naravno da su šanse da se vrati u Rusiju jako male. Hwang na TM-u vrijedi tri milijuna eura.

Khvicha Kvaratšelia (21)

Gruzijski veznjak napustio je Rubin nakon utakmice s CSKA (6:1). Pozvan je u reprezentaciju Gruzije za predstojeće utakmice. Sa stadiona Kvaratskhelia otišao je s tri kofera, fotografija je izazvala sumnju da će se nogometaš vratiti.

Karijeru igrača vodi njegov otac Badri, koji je još ljetos rekao da njegov sin neće ostati u Rusiji. Scenarij da se Kvaratšelia neće vratiti nakon reprezentacije sasvim je stvaran. Može igrati besplatno tri mjeseca u bilo kojem klubu u Gruziji, ako ne nađe opciju u Europi.

Istodobno, ovaj sjajni ofenzivac koji po TM vrijedi čak 16 milijuna eura, nije prekinuo ugovor s klubom. Ali tehnički se to može učiniti kad god hoće.

image

Silvije Begić

MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp

Silvije Begić (28)

Nakon utakmice s CSKA standardni stoper momčadi odletio je u Hrvatsku k obitelji, ali još nije prekinuo ugovor s Rubinom. U lipnju je Begić trebao dobiti rusko državljanstvo kako se ne bi smatrao strancem, ali sada igrač ima druge planove. Jasno je da se neće tako skoro vratiti u klub, a da ne spominjemo dobivanje ruske putovnice. Begićeva vrijednost iznosi dva milijuna eura.

Montassart Talbi (23)

Tuniski branič pozvan je u reprezentaciju za play-off utakmice protiv Malija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. I on je jedini koji nema namjeru napustiti Rubin.

- Za sada ostajem u Kazanju. Ovdje je situacija stabilna. Prvenstvo se nastavlja. Tako da ne razmišljam o odlasku.

Vidjet ćemo hoće li ostati pri tome i za nekoliko dana. Tunižanin po TM vrijedi 1,5 milijuna eura.

Linker
19. travanj 2024 14:52