Uz Tuchela, mogući kandidat za preuzimanje klupe bio je i Guardiola

 PAUL ELLIS/AFP/PROFIMEDIA Paul Ellis/afp/profimedia
STRANAC NA KLUPI

Englezi otkrivaju: Jako trenersko ime preuzima reprezentaciju, završen je veliki posao

Još od odlaska Garetha Southgatea nakon Europskog prvenstva Tuchel je bio u najužem izboru
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. listopad 2024. 19:54

Thomas Tuchela uskoro će biti imenovan izbornikom engleske nogometne reprezentacije. Kako prenose otočki mediji, pregovori engleskog Nogometnog saveza i njemačkog trenera su završeni, a dogovor bi uskoro trebao postati i služben.

Još od odlaska Garetha Southgatea nakon Europskog prvenstva Tuchel je bio u najužem izboru, a da će Englezi uskoro dobiti novog izbornika postalo je jasno prije nekoliko dana kada je privremeni izbornik Lee Carsley kazao: "Mislim da ovaj posao zaslužuje trenera svjetske klase, koji je osvajao trofeje i prošao puno toga. Ja sam još na putu da napravim takvo što".

Nogometni savez odbio je na upit The Guardiana komentirati tvrdnje kako je Tuchel idući izbornik Engleske pravdajući se kako je u pitanju "povjerljiv proces". Inače, i prema kladionicama njemački trener uvjerljivi je favorit za klupu Tri lava.

Thomas Tuchel je u karijeri vodio Mainz, dortmundsku Borussiju, PSG, Chelsea s kojim je 2021. osvojio Ligu prvaka, a što mu je i bila najveća preporuka za posao te Bayern čiju je klupu napustio ovoga ljeta.

Nijemac bi tako trebao postati treći strani izbornik engleske muške reprezentacije nakon Sven-Görana Erikssona i Fabia Capella. Premijeru na klupi Engleza mogao bi imati 14. studenog protiv Grčke u 5. kolu Lige nacija.

Linker
15. listopad 2024 21:46