Navijači Liverpoola

 ADRIAN DENNIS Afp
KAKO DO WEMBLEYJA?

Englezima prijeti sramota zbog neviđenog propusta: Navijači zbog bizarnog razloga neće moći na veliki derbi?

Za ovaj su problem još prije pola godine saznali svi koji su trebali. Oglasio se i nogometni savez.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. ožujak 2022. 07:43

Problemi s nogometom mogući su, dakako, i u zemlji koja se voli nazivati kolijevkom nogometa. I to ne bilo kakvi problemi, već oni koji u sebi sadrže i zrno navijačkih problema. Takvi su obično najžešći i najglasniji. No, što je na stvari?

Iako to još uvijek nije službeno potvrđeno, pretpostavka je, i to golemih razmjera, da će Liverpool i Manchester City odigrati svoj polufinalni susret FA kupa 16. travnja. Nije čak problem ni u tome što je to tzv. Velika Subota, dan prije Uskrsa, već je problem u - nedostatku prijevoza za navijače. Naime, prema Londonu u uskrsnom vikendu ne vozi niti jedan vlak, ni iz Liverpoola, a niti iz Manchestera. Kako je to moguće?

Wembley je dobro povezan vlakom, ali radovi na željezničkoj postaji London Euston prouzročit će prestanak prometovanja. Najavljeni su ti radovi još prije dvije godine žiteljima Londona, a engleski list Daily Mail dobio je informaciju da su iz željeznice poruku prema Engleskom nogometnom savezu odaslali još prije pola godine, znajući da bi se upravo na uskrsni vikend mogla odigravati kakva bitna utakmica.

image

London Euston postaja

HASAN ESEN Anadolu Agency Via Afp

Dakle, navijači iz Liverpoola i Manchestera koji bi htjeli doći u London na utakmicu, neće to moći učiniti vlakom, koji je najekonomičnije i najjeftinije rješenje za putovanja po Engleskoj. A upravo je postaja London Euston glavno sjecište puteva za sve vlakove koji dolaze sa sjeverozapada prema prijestolnici...

Engleski nogometni savez već je odlučio, utakmica se neće pomicati s Wembleyja, mjesta na kojem će se odigrati i drugo, ono svelondonsko polufinale između Chelseaja i Crystal Palacea. Naravno, navijači ta dva kluba neće imati problema, željeznica će dobro funkcionirati u samom Londonu. Navijači Cityja i Liverpoola su ogorčeni, a iz Engleskog nogometnog saveza javljaju i to da su i dalje u komunikaciji s klubovima. Propust, teški propust...

Linker
19. svibanj 2024 14:01