Fulhamov Nathaniel Chalobah za Englesku je odigrao točno šest minuta i 54 sekunde, još krajem 2018.

 Kieran Galvin/Nurphoto Via AFP
POGLEDAJTE SASTAV

Epski promašaj postao hit uoči Svjetskog prvenstva! Prognoza Engleza iz 2013. danas izgleda urnebesno

Naša najgora postava ikad, čude se navijači. Umjesto u Kataru, neki su već u - mirovini...
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 29. listopad 2022. 11:55

Sportske teme koje gledaju u daleku budućnost nerijetko su zabavne i intrigantne, ali da dugoročno mogu ispasti težak promašaj, dokazao je Independent.

Britanski dnevnik, koji od 2016. ima samo online izdanje, poigrao se 2013. godine s prognozom kako bi Engleska mogla istrčati u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru. Njihovu je momčad iz naftalina izvadio korisnik Tik-Toka, a društvenim se mrežama proširila kao „najgora postava Engleske ikad“.

Projicirani sastav izgleda ovako: Butland - Smalling, Jones, Chalobah, Shaw - Ibe, Barkley, Wilshere, Zaha - Sturridge, Akpom. Od navedene jedanaestorice, u momčadi „tri lava“ danas se nalazi samo Luke Shaw. Većina je prekrižena još prije nekoliko godina, Zaha je otišao pod zastavu Obale Bjelokosti, neki su se umirovili, a neki poput Jordana Ibea i Chube Akpoma nisu ni dogurali do seniorske reprezentacije.

image

Sastav Engleske za SP u Kataru koji je Independent prognozirao 2013.

Evo gdje su sada igrači koje je Independent svojedobno vidio kao nositelje Engleske u Kataru:

Jack Butland (29)

Te 2013. igrao je za Birmingham, a onda su ga ozljede i brojne posudbe bacile na margine. Danas grije klupu u Crystal Palaceu.

Chris Smalling (32)

Nakon deset godina u Unitedu, 2019. je otišao u Romu, gdje uglavnom dobiva pozitivne recenzije. U reprezentaciji ga nema već pet godina.

Phil Jones (30)

Igrač poznat po komičnim pogreškama već 11 godina nosi dres Man Uniteda. Za Englesku je zadnji put igrao 2018. i teško da će opet dobiti poziv.

Nathaniel Chalobah (27)

Izdanak Chelseajeve akademije imao je dosta problema s ozljedama. Od 2017. do 2021. igrao za Watford, a danas je u Fulhamu, gdje se prekvalificirao u veznjaka.

Luke Shaw (27)

Jedini pogodak Independentovih prognozera. U to vrijeme igrao je za Southampton, a od 2014. je u Manchester Unitedu i u reprezentaciji.

Ross Barkley (28)

Igrač kojeg su svojedobno uspoređivali s Paulom Gascoigneom ljetos je potpisao za Nicu. U Chelseaju ga zadnje dvije sezone nisu doživljavali.

Jack Wilshere (30)

U ovom društvu imao je najviše pehova s ozljedama, koje su mu uništile karijeru i natjerale ga da se ljetos umirovi. Danas je trener Arsenalove U-18 momčadi.

Jordon Ibe (26)

Jedan od većih misterija u Independentovih 11, budući da je u to vrijeme imao tek jedan nastup za Liverpool. Trenutačno je bez kluba, zadnji je bio Adanaspor.

Wilfried Zaha (29)

Za Englesku je skupio dva nastupa, a onda shvatio da će više prilika imati kao reprezentativac Obale Bjelokosti. Od 2015. igra u Crystal Palaceu, gdje je postao klupska ikona.

Daniel Sturridge (33)

Bivšu zvijezdu Liverpoola nedavno je otpustio Perth Glory. U Australiji se toliko mučio s ozljedama da je odigrao samo šest utakmica.

Chuba Akpom (27)

Svojedobno veliki talent Arsenala danas je pod ugovorom s Middlesbroughom, trenutačno na posudbi u PAOK-u.

Linker
18. travanj 2024 05:48