Adam Szalai

 RONNY HARTMANN Afp
SENZACIJA U LIGI NACIJA

Euforija u BiH nakon najvećeg uspjeha, slave i Mađari, a strijelac čudesnog gola - napušta reprezentaciju!

Zmajevi su osigurali ulazak u elitnu skupinu Lige nacija, Mađari srušili Nijemce
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 24. rujan 2022. 11:00

Nakon što je Hrvatska trijumfirala protiv Danske, u Ligi nacija su s velikim uspjesima nastavili i naši istočni, odnosno sjeverni, susjedi. Reprezentacije Bosne i Hercegovine, te Mađarske, u petak su ostvarile velike pobjede u navedenom natjecanju.

Bosna i Hercegovina je u petom kolu Lige B s 1-0 pobijedila Crnu Goru u Zenici i (s obzirom na remi Finske i Rumunjske) zasjela na vrh skupine s neuhvatljiva četiri boda prednosti. „Zmajevi“ su, dakle, osigurali ulazak u elitnu skupinu Lige nacija, što je jedan od najvećih uspjeha u povijesti bosanskohercegovačkog nogometa.

image

Edin Džeko

MICHAL CIZEK Afp

- U veličanstvenoj atmosferu, na krilima naših navijača, na kojima bi nam mogle pozavidjeti i najveće nogometne sile, naša reprezentacija je zasluženo pobijedila Crnu Goru, rekao je bivši bosanskohercegovački (ali i crnogorski) izbornik Faruk Hadžibegić za Avaz, pa dodao:

- Sada još da pobijedimo Rumunjsku „iz meraka“.

Aktualni izbornik, Ivajlo Petev, također nije krio oduševljenje nakon pobjede na Bilinom Polju.

- Svaka čast momcima na ovome što su napravili. Na prvom smo mjestu kolo prije kraja i još jednom im čestitam.

Pobjednički pogodak postigao je Ermedin Demirović u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a asistirao mu je Edin Džeko koji je svoje dojmove iznio u razgovoru za BHRT nakon susreta.

- Malo se i promuklo. Deri se ovako, deri se onamo, na ovog na onog…, našalio se bosanskohercegovački kapetan pa dodao:

- Momci su dali maksimum, dali smo sve od sebe da ovo odigramo na najbolji mogući način.

image

Adam Szalai

JOHN MACDOUGALL Afp

Nogometna groznica trese i Mađarsku koja je na gostovanju u Leipzigu s 1-0 šokirala Nijemce. U 17. minuti Dominik Szoboszlai je ubacio loptu iz kornera, a Adam Szalai majstorski, u stilu Zlatana Ibrahimovića, petom s vrha peterca pogodio suprotni kut ter Stegenovih vrata.

PREKRASAN GOL SZALAIJA POGLEDAJTE OVDJE

- Čudo u Ligi nacija se nastavlja, pišu mađarski Blikk i 24.

Szalai je uoči utakmice s Njemačkom najavio oproštaj od reprezentacije, zbog čega njegov pogodak nosi posebnu vrijednost.

- Moralo je biti ovako. Szalai je to stvarno zaslužio, nadam se da će opet zabiti protiv Talijana, rekao je nakon utakmice asistent Szoboszlai.

Mađari su trenutno vodeći u skupini 3 elitnog razreda Lige nacija s 10 bodova, a prate ih Talijani s dva boda manje. U posljednjem kolu igrat će međusobno i taj će okršaj odlučivati o tome tko će putovati na Final Four.

Linker
20. travanj 2024 01:48