Jonas Eidevall, trener Arsenala nije mogao vjerovati...

 ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/Ddp Usa/Profimedia
ŠTO SU HTJELI?

Europski velikan propisno se obrukao uoči utakmice Lige prvaka: Postavio 10 centimetara niže golove!

Netko se u redovima Ajaxa dosjetio načina kako bi mogao pomoći svojim nogometašicama.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. rujan 2022. 11:25

Na uzvratnoj utakmici posljednje, treće runde kvalifikacija za Ligu prvaka nogometašica dogodio se možda i najčudniji incident čitave sezone. Konkurirati to može i za titulu najćudnijeg unazad nekoliko godina jer, smanjiti dimenzije gola za 10 centimetara... Toga se zaista treba sjetiti.

Kada se u istu rečenicu stave ženski nogometni klubovi Arsenal i Ajax, usporedbom se dolazi do činjenice da su Londončanke velike favoritkinje. No, baš u prvoj, londonskoj utakmici prije tjedan dana bilo je 2:2. Iz Ajaxa su za uzvrat osmislili "revolucionarnu" ideju kako sebi pomoći u drugom dvoboju pa su si fino - skratili gol.

- Nikad nisam doživio ništa slično. Jedan od mojih suradnika, čovjek niskog rasta koji inače ne može rukom dodirnuti gredu, sad je to mogao učiniti bez problema. Smijali smo se tome na zagrijavanju, a onda sam pomislio: Čekaj, pa ovdje nešto ne valja... - rekao je trener Arsenalovih nogometašica Jonas Eidewall.

image
ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/Ddp Usa/Profimedia

Kad su na teren izašli predstavnici UEFA-e s mjeračima golova, bilo je jasno vidljivo da je greda 10 centimetara niža no što bi trebala biti. Sve skupa stiglo se zamijeniti do početka dvoboja, a Ajaxu ipak, barem zbog imena kluba ovakav incident ne priliči. Njihove nogometašice nikada u povijesti nisu igrale grupnu fazu Lige prvakinja, a način na kojeg su je se sada htjele domoći ne ide im na čast.

U Ajaxu peru ruke zbog svega...

- Ne stojimo mi iza toga! Svakog dana pregledavamo sve terene u našem kompleksu, nevjerojatno nam je da se ovo dogodilo. I mi smo shvatili da nešto nije u redu, a kada su nas Arsenal i UEFA izvijestili u čemu je problem, odmah smo pošli zamijeniti golove na jednom od naših terena u kompleksu De Toekomst. Žalimo zbog svega i nadamo se da se ovakvo što u našem kampu neće ponoviti - kažu iz Ajaxa.

Linker
16. travanj 2024 12:49