GORAN MEHKEK Cropix
PROMJENE U ELITI

Evo kako će izgledati sljedeća Liga nacija: Vatreni mogu na čak dva susjeda, moguć obračun sa Srbijom!

Poznate su i jakosne skupine za nadolazeći ždrijeb kvalifikacija za Euro 2024. godine.
Piše: SNObjavljeno: 27. rujan 2022. 23:31

Treće izdanje Lige nacija približava se kraju. Ostalo je još da se odigra Final Four na kojem sudjeluju Hrvatska, Španjolska, Italija i Nizozemska, te kvalifikacijski turnir za ostanak u skupini C kojeg igraju Gibraltar, Cipar, Litva i Bjelorusija. No, nakon završnih utakmica odigranih u utorak uglavnom je poznat sastav skupina za četvrto izdanje ovog natjecanja koje će se igrati 2024. i 2025. godine.

U elitnoj, skupini A, uz Hrvatsku su svoj status sačuvale Nizozemska, Španjolska, Italija, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska, Njemačka, Poljska i Francuska, a ispali su Austrija, Češka, Engleska i Wales. Umjesto njih u skupini A će igrati Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija te Škotska.

U skupini B će igrati Austrija, Češka, Engleska, Wales, Finska, Ukrajina, Island, Norveška, Slovenija, Irska, Albanija, Crna Gora te novopridošle Gruzija, Grčka, Turska i Kazahstan.

U skupini C će igrati Rumunjska, Švedska, Armenija, Rusija, Luksemburg, Azerbajdžan, Kosovo, Bugarska, Farski Otoci, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Sjeverna Irska, Estonija, Latvija te pobjednici dvoboja Gibraltar - Cipar, odnosno Litva - Bjelorusija.

U skupini D će igrati poraženi iz gore navedenih dvoboja te Moldavija, Malta, Andora, San Marino i Lihtenštajn.

Nakon današnjih dvoboja postalo je jasno i kako će biti raspoređene jakosne skupine za ždrijeb kvalifikacija za Euro 2024. godine. Ždrijeb će biti održan 9. listopada u podne u Frankfurtu, a Hrvatska će biti u jakosnoj skupini zajedno s Italijom, Španjolskom i Nizozemskom, preostalim pobjednicima svojih skupina u Ligi nacija. Poznato je da ćemo biti smješteni u skupinu s pet reprezentacija, a ne sa šest, kako bismo u lipnju sljedeće godine mogli sudjelovati na završnom turniru LN.

Ovo su jakosne skupine za ždrijeb Euro 2024 kvalifikacija:

1. jakosna skupina: Nizozemska, Hrvatska, Španjolska, Italija, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska, Poljska

2. jakosna skupina: Francuska, Austrija, Češka, Engleska, Wales, Izrael, BiH, Srbija, Škotska, Finska

3. jakosna skupina: Ukrajina, Island, Norveška, Slovenija, Irska, Albanija, Crna Gora, Rumunjska, Švedska, Armenija

4. jakosna skupina: Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan, Luksemburg, Kosovo, Azerbajdžan, Bugarska, Farski Otoci, Sjeverna Makedonija

5. jakosna skupina: Slovačka, Sjeverna Irs,a Cipar, Bjelorusija, Litva, Gibraltar, Estonija, Latvija, Moldavija, Malta

6. jakosna skupina: Andora, San Marino, Lihtenštajn

Linker
27. travanj 2024 06:28