KARIM JAAFAR Afp
UGOVOR JE RASKINUT

Evo koliko bi Štimac mogao naplatiti otkaz u Indiji, u javnost procurila otpremnina koju mu nude

Savez je, naime, Štimcu navodno ponudio iznos od tri mjesečne plaće
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. lipanj 2024. 10:38

Igor Štimac dobio je u ponedjeljak otkaz, visoki dužnosnici indijskog nogometa odlučili su da hrvatski trener više neće biti izbornik tamošnje reprezentacije.

- Imajući na umu razočaravajući ishod kvalifikacijske kampanje seniorske muške reprezentacije za FIFA Svjetsko prvenstvo 2026., članovi su se jednoglasno složili da bi novi glavni trener bio najbolja pozicija da povede momčad naprijed. Sastanak je zadužio vršitelja dužnosti glavnog tajnika Satyanarayana da obavijesti dosadašnjeg glavnog trenera Igora Štimca o odluci o prekidu njegovog angažmana. Sukladno gore navedenom, Tajništvo AIFF-a izdalo je obavijest o raskidu g. Štimcu i on se razrješuje svojih obveza s trenutnim učinkom. AIFF zahvaljuje gospodinu Štimcu na njegovoj službi u reprezentaciji i želi mu puno uspjeha u budućim nastojanjima – priopćili su na službenim stranicama Indijskog nogometnog saveza, prenosi Slobodna Dalmacija.

Štimac je vodio selekcije Indije u 58 utakmica od svibnja 2019. godine, a s njima je uspio osvojiti dva prvenstva Južne Azije. Bio mu je ovo drugi izbornički posao nakon onog s Hrvatskom, a dosad je kao trener radio još u Zagrebu, Zadru te Sepahanu i Al-Shahaniji.

Štimac je imao ugovor do 2026. godine, a Hindustan Times javlja da će nakon otkaza dobiti otpremninu. Spominje se iznos od oko 360 tisuća američkih dolara, Savez je, naime, Štimcu navodno ponudio iznos od tri mjesečne plaće kao kompenzaciju.

Linker
18. lipanj 2024 14:13