ANDREAS GORA Dpa Picture-alliance Via Afp
POZAMAŠNE OTPREMNINE

Evo koliko je Bjelica ‘zaradio‘ na otkazima. Iznos je nevjerojatan, sve je počelo u Dinamu

Iznos otpremnine upisan u ugovoru s Osijekom bio je znatno veći, a postojala je navodno i klauzula...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. svibanj 2024. 09:27

Kao i njegov globalno poznatiji kolega Jose Mourinho, i hrvatski nogometni trener Nenad Bjelica dosad je u karijeri zaradio velik novac zahvaljujući otkazima, odnosno otpremninama koje su mu njegovi bivši klubovi morali isplatiti zbog raskida suradnje.

Naravno, Bjeličin je novac ipak značajno manji od Mourinhovog, no u hrvatskim je okvirima riječ o vrlo ozbiljnim iznosima.

Kad je u proljeće 2020. godine napuštao Dinamo koji je želio smanjiti primanja igrača i trenera zbog pandemije koronavirusa, postigao je sporazumni raskid ugovora.

Prema tadašnjim objavama u medijima, imao je pravo na dva i pol milijuna eura, no dogovorio je otpremninu od 1,1 milijuna eura, ostatak je oprostio klubu iz Maksimira.

U Osijeku je bio trener i sportski direktor, a 10 mjeseci prije isteka ugovora dvije strane dogovorile su rastanak uz otpremninu od milijun i pol eura.

image

Bjeličina statistika u Unionu. Detaljnije: Sofascore

SOFASCORE

Iznos otpremnine upisan u ugovoru s Osijekom bio je znatno veći, a postojala je navodno i klauzula prema kojoj bi u slučaju da sam odluči otići morao klubu platiti ostatak financija do kraja svog ugovora, pa je ipak pronađeno kompromisno rješenje.

S Trabzonsporom je imao ugovor do ljeta 2025. godine, no dobio je otkaz zbog loših rezultata. Tražio je tri milijuna eura otpremnine, dobio je milijun i pol, barem su tako pisali turski mediji.

Sveukupno mu je dakle na račun sjelo oko četiri milijuna eura.

S Union Berlinom je imao ugovor također do ljeta 2025. no u ponedjeljak je smijenjen nakon domaćeg poraza od Bochuma (3:4), izravnog konkurenta za ostanak u Bundesligi. Zasad još nije poznato hoće li i koliko Bjelica inkasirati na ime otpremnine u Berlinu...

Linker
07. svibanj 2024 09:55