Mađari su u sjajnoj situaciji

 ADRIAN DENNIS Afp
LIGA NACIJA

Evo u kakvom bi društvu mogla igrati Hrvatska ako izbori Final Four! Velikanima prijeti pravi fijasko

Najzamršenija situacija je u skupini A3, gdje vrh sasvim neočekivano - drži Mađarska
Piše: Andro PolićObjavljeno: 22. rujan 2022. 18:50

Grupna faza trećeg izdanja Lige nacija ovih će dana dobiti svoj epilog. Rasplet situacija u elitnim skupinama jednim će se okom pratiti i u Hrvatskoj zbog potencijalnih protivnika "vatrenih" na završnom turniru, naravno, ako naši reprezentativci odrade posao u posljednja dva kola na najbolji mogući način.

Standings provided by SofaScore

Stanje u skupini A4 pokazuje kako su Nizozemci najbliže odlasku u borbu za trofej, s obzirom na to kako trenutačno imaju tri boda viška od Belgijaca.

Večeras od 20.45 sati, Nizozemci će imati težak posao na gostovanju u Varšavi protiv Poljaka. Prvi njihov susret u skupini završio je 2:2, a jedini su to bodovi koje je Nizozemska prosula u ovogodišnjem natjecanju. S druge strane, Belgija će imati nešto lakši posao kod kuće protiv Walesa, a ako žele ostati u igri za prolaz, pobjeda će biti imperativ. U slučaju slavlja i Nizozemaca i Belgijaca, u posljednjem kolu u Rotterdamu dvije bi reprezentacije imale izravan obračun za prolazak, međutim, Belgija bi u tom susretu lovila, pa možemo slobodno reći, senzaciju. U slučaju istog broja bodova, o putniku na finale odlučivao bi međusobni omjer, a u prvom njihovom susretu Nizozemska je protutnjala Bruxellesom s 4:1 i postavila čvrste temelje uoči raspleta skupine.

image

Njemačka je u nezavidnom položaju uoči raspleta grupe

Attila Kisbenedek/Afp/Profimedia

Standings provided by SofaScore

Derbiji u svakom kolu

Najzamršenija situacija trenutačno je u skupini A3, gdje vrh sasvim neočekivano, pored Talijana, Nijemaca i Engleza, drži Mađarska. Najveće razočaranje skupine je Engleska, koja je izgubila priliku za prolaz, a u četiri susreta zabila je tek jedan pogodak te ubilježila dva remija i dva poraza. Mađari će imati težak posao održati trenutačno "čudo" na životu, a sutra od 20.45 gostovat će u Njemačkoj, dok će skupinu zaključiti utakmicom na svom terenu protiv Italije, koja sutra dočekuje Englesku. Puno je otvorenih kombinacija u igri, a Mađari za poraz od Nijemaca ne znaju u posljednja dva ogleda, dok bi Talijani mogli "slomiti zube" na Englezima, kojima sigurno neće nedostajati motiva da isprave ovakvo, za njih, sramotno bodovno stanje u skupini.

Standings provided by SofaScore

Odluka u Bragi

Najbolju startnu poziciju uoči posljednja dva kola u skupini A2 imaju Španjolci. Ipak, i ostale su tri reprezentacije i dalje u igri za plasman na završni turnir. Bod zaostatka za "furijom" imaju Portugalci, koji će sutra gostovati u Češkoj, dok će Španjolci dočekati Švicarce. Samo bi poraz Portugala, uz pobjedu Španjolske, označio kako je situacija riješena uoči posljednjeg kola, a u slučaju drugačijih ishoda, o putniku na Final four odlučivao bi njihov međusobni dvoboj u utorak u Bragi. Prva njihova utakmica u skupini u Sevilli završila je 1:1, a matematičke izglede za prolazak imaju Švicarska i Češka, međutim, mnogo bi se rezultata moralo "poklopiti" kako bi se to na kraju i dogodilo.

Standings provided by SofaScore
Linker
04. svibanj 2024 12:31