Samuel Eto‘o i Fabrizio Romano

 BRUNO DE CARVALHO/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Bruno De Carvalho/sopa Images/Shutterstock Editorial/Profimedia
JAVNO RASKRINKAVANJE

‘Fabrizio Romano je kradljivac, evo što radi...‘ Žestok napad na uglednog stručnjaka za transfere

‘Svi se u Europi pitaju kako on sve to uspije otkriti. Ali zapravo samo krade vijesti od različitih novinara‘
Piše: JL.Objavljeno: 21. kolovoz 2022. 21:15

Kako prenose nizozemski mediji, sportski urednik tamošnjeg uglednog dnevnika ‘‘De Telegaaf‘‘ osuo je paljbu na račun jednog od najuglednijih talijanskih novinara, stručnjaka za nogometne transfere, Fabrizija Romana. Ne samo da ga je urednik Marcel van der Kraan nazvao plagijatorom, nego je izjavio da talijanski novinar kopira vijesti vezane za Ajaxu od strane njegovih kolega.

“Mnogi ga smatraju ekspertom za tržište, ali Fabrizio Romano je zapravo majstor za kopiranje tuđih sadržaja", rekao je van der Kraan pa naveo primjer.

"Najprije naš radnik objavi vijest da Antony ovog petka nije trenirao s Ajaxom i onda se dvije minute kasnije čudesno pojavi Fabrizio Romano s ‘‘ekskluzivnim vijestima!" I onda se svi u Europi pitaju kako on sve to uspije otkriti. Ali zapravo samo krade vijesti od različitih novinara pa se kasnije ponaša kao da je on sve prvi saznao", zaključio je Kraan.

U posljednjih nekoliko godina, Romano je postao broj jedan izvor informacija o transferima na nogometnom tržištu. Najpopularniji je na Twitteru gdje ga prati 11,1 milijun ljudi dok je na njegovom Instagram profilu ta brojka manja za milijun. Uz pomoć izvještaja o nogometnim transferima etablirao se kao svjetski poznati novinar čije izvore koriste brojni novinski listovi.

Linker
24. travanj 2024 07:11