Hoće li Nikola Moro i Dejan Lovren raskinuti ugovore s ruskim klubovima?

 ALEXANDER GALPERIN Sputnik Via Afp
PRILIKA I ZA HNL KLUBOVE?

FIFA donijela važnu odluku za strance u Rusiji! Otvara se novi prijelazni rok, evo što to znači

Krovna svjetska nogometna organizacija donijela je posebna pravila za nogometaše koji igraju u Rusiji i Ukrajini.
Piše: Hina/S.N.Objavljeno: 07. ožujak 2022. 21:47

FIFA je odlučila - svi strani nogometaši i treneri u Rusiji i Ukrajini moći će jednostrano raskinuti svoje ugovore i zaigrati u nekom drugom klubu do kraja sezone.

Krovna svjetska nogometna organizacija je u svojem priopćenju dala mogućnost igračima i trenerima da se dogovore s ruskim klubovima do 10. ožujka, a nakon tog datuma stranci mogu, ako žele, tražiti jednostrani raskid ugovor te automatski postaju slobodni igrači do kraja ove sezone.

Kako bi se omogućilo tim igračima da negdje ipak igraju do kraja sezone, FIFA je donijela posebno pravilo po kojem se otvara prijelazni rok za igrače s ratnih područja koji će za svoje nove klubove moći potpisati do 7. travnja. Jedan klub moći će potpisati maksimalno dva igrača koji raskinu ugovore u Rusiji i Ukrajini.

Konačno, maloljetne igrače koji bježe iz Ukrajine FIFA će tretirati kao maloljetne izbjeglice, čime će pristupiti međunarodnom tržištu transfera koje je inače zatvoreno za mlađe od 18 godina.

FIFA, koja je Rusiji već zabranila sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu 2022., ali riskira žalbu na Sudu sportske arbitraže protiv ove odluke, ponovila je "osudu upotrebe sile od strane Rusije u Ukrajini" i pozvala "na brzi prekid neprijateljstava".

Linker
24. travanj 2024 01:21