KARIM JAAFAR Afp
ZANIMLJIVA ODLUKA

FIFA se odmakla od uvriježenog običaja, Svjetsko prvenstvo u Kataru ne otvara utakmica domaće reprezentacije

Poznata je satnica održavanja utakmica na nadolazećem Mundijalu, a potvrđen je i odmak od pravila
Piše: HinaObjavljeno: 02. travanj 2022. 08:50

Suprotno uvriježenom običaju da prvu utakmicu na Svjetskom nogometnom prvenstvu igra domaća reprezentacija, ovogodišnju smotru koja će se održati u Kataru od 21. studenoga do 18. prosinca, otvorit će dvoboj Nizozemske i Senegala, objavio je Međunarodni nogometni savez (FIFA).

Bit će to dvoboj 1. kola skupine A u kojoj su još domaćin Katar i Ekvador, no Nizozemska i Senegal će na teren stadiona Al Thumama u Dohi već u 11 sati po hrvatskom vremenu, dok će Katar i Ekvador svoj dvoboj igrati istoga dana, ali od 17 sati na stadionu Al Bayt u Al Khoru.

image

Raspored utakmica SP-a

SCREENSHOT

Određeni su i termini odigravanja utakmica hrvatske reprezentacije, koja je svrstana u skupinu F s Belgijom, Kanadom i Marokom.

Hrvatska će tako prvi susret protiv Maroka igrati 23. studenoga u 11 sati na stadionu Al Bayt u Al Khoru, četiri dana kasnije svjetskim doprvacima slijedi ogled protiv Kanade u 17 sati na stadionu Khalifa International u Dohi, a nastup u skupini Hrvatska će zaključiti 1. prosinca u 16 sati protiv Belgije na stadionu Ahmad Bin Ali u Al Rayyanu.

Linker
23. travanj 2024 14:45