Pa Images/Alamy/profimedia
A MI NEMAMO STADION

Finale Lige prvaka 340 km od Zagreba? Naši susjedi kandidirali su se za najveću klupsku utakmicu

Mađarska je ove godine ugostila finale Europske lige, sada želi i završnicu Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 21. studeni 2023. 20:03

Hrvatski navijači bi uskoro finale Lige prvaka mogli gledati u susjedstvu. Naime, Mađarski nogometni savez se kandidirao za domaćinstvo završnice elitnog europskog klupskog nogometnog natjecanja, a namjera im je da tu utakmicu ugoste 2026. ili 2027. godine.

Mađari su već ranije najavili kandidaturu, a danas su je i službeno podnijeli UEFA-i koja će odluku o domaćinstvu donijeti u svibnju sljedeće godine.

Finale bi se igralo na Puskás Aréni u Budimpešti koja može primiti 67.215 gledatelja, a izgrađena je 2019. godine. UEFA je tom stadionu dodijelila četiri zvjezdice. Ove se godine na njemu igralo finale Europske lige u kojem je Sevilla pobijedila Romu nakon izvođenja jedanaesteraca.

- Naša je želja dovesti prestižne međunarodne utakmice u Mađarsku. Do sada smo organizirali finale Lige prvakinja, finale Europske lige i Superkup, a sada želimo i najveću utakmicu. Ove godine smo organizirali finale Europske lige na zadovoljstvo publike, ali za finale Lige prvaka moramo sve podići na dodatni nivo - izjavio je glasnogovornik Mađarskog nogometnog saveza Jenő Sipos.

Ovosezonsko finale Lige prvaka igrat će se na Wembleyju, a 2025. na Allianz Areni u Münchenu.

Linker
28. rujan 2024 14:17