Navijači ispred San Sira

 Aa/Abaca/Abaca Press/Profimedia
UEFA U DILEMI

Finale Lige prvaka u hrvatskom susjedstvu ili na stadionu koji bi trebao biti srušen?

Mitski San Siro ponovno želi ugostiti najveću utakmicu europskog klupskog nogometa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. srpanj 2023. 17:11

Tko će ugostiti veliku završnicu elitnog klupskog nogometnog natjecanja u 2026. i 2027. godini?

Jedan od kandidata je Italija, gdje je interes iskazao mitski stadion San Siro iz Milana, dom tamošnjih velikana Intera i Milana.

Zanimljivo je da Nerazzurri i Rossoneri najavljuju odlazak s Meazze, odnosno San Sira, najavljivalo se i rušenje stadiona, o čini se da će on i dalje biti funkcionalan, barem još par godina.

Prijave će UEFA primati do 21. veljače 2024. godine, a zasad jedini konkurent San Siru je Puskas Arena u mađarskom glavnom gradu Budimpešti, gdje se ove godine igralo finale Europske lige.

Njemačka, Norveška i Škotska žele ugostiti finale nogometne Lige prvakinja, dok bi Njemačka i Rumunjska u svojim radovima rado vidjele završnicu Europske lige.

Inače, finale Lige prvaka 2024. godine igrat će se na londonskom Wembleyju, dok će domaćin finala 2025. godine biti Allianz Arena u Münchenu.

Posljednja utakmica sezone u Europskoj ligi odigrat će se dogodine na Dublin Areni, a 2025. na San Mamesu u Bilbau, dok će finala Konferencijske lige u sljedeće dvije godine ugostiti novi stadion AEK-a u Ateni te stadion Slaska u poljskom gradu Wroclawu.

Linker
29. travanj 2024 15:36