Nikola Vlašić

 MARCO IACOBUCCI/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA Marco Iacobucci/ipa-agency.net/ipa/profimedia
SERIE A

Fiorentina slavila protiv fenjeraša, Vlašićev Torino ostao ‘na nuli‘, Pašalić odigrao cijelu utakmicu

Fiorentina se popela na deveto mjesto ljestvice, dok je Salernitana ostala uvjerljivo posljednja
Piše: HinaObjavljeno: 21. travanj 2024. 23:10

Nogometaši Fiorentine gostovali su u 33. kolu talijanske Serie A kod Salernitane gdje su pobijedili s 2-0 te time prekinuli negativan prvenstveni niz.

Prije dvoboja u Salernu Fiorentina je imala tri remija i dva poraza u pet utakmica, a i ovaj nedjeljni ogled je bio blizu toga da završi bez pobjednika. Golova nije bilo do 80. minute kada je gostujući džoker s klupe Kouame lijepo glavom pogodio za 1-0 Fiorentine. Pobjeda je potvrđena u 95. minuti, a Ikone je pogodio za konačnih 2-0.

U udarnoj momčadi domaćeg sastava su bila dvojica hrvatskih nogometaša, Domagoj Bradarić i Toma Bašić, s tim da je potonji zamijenjen u 84. minuti.

Fiorentina se popela na deveto mjesto ljestvice, dok je Salernitana ostala uvjerljivo posljednja i na mali korak je do povratka u Serie B.

Bez pogodaka okončan je dvoboj između nogometaša Torina i Frosinonea. Kao i veliki broj utakmica u kojima sudjeluje Torino, tako je i ovom prilikom u pitanju bilo tvrdo nadmetanje, pogotovo prvih 45 minuta, bez velikog broja pravih prilika.

Za Torino je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić, a njegova je momčad ostala deveta na ljestvici. Frosinone je također ostao na svom 18. mjestu te mu slijedi iznimno neizvjesna borba oko ostanka u eliti. Frosinone je upisao četvrti ligaški remi u nizu.

U prvom dvoboju ove nedjelje Lecce je ostvario uvjerljivu 3-0 gostujuću pobjedu kod Sassuola. Strijelci su za Lecce bili Gendrey u 11., Dorgu u 15. te Piccoli u 61. minuti. Cijelu utakmicu za Sassuolo je odigrao Martin Erlić, kao i Marin Pongračić za goste. Time se ionako ozbiljna situacija za pretposljednji na ljestvici Sassuolo dodatno zakomplicirala.

Važnu pobjedu ostvarili su nogometaši Atalante u posljednjem nedjeljnom susretu 33. kola talijanske Serie A, u gostima su svladali Monzu 2-1.

Ta je pobjeda vratila Atalantu na šesto mjesto ljestvice, a klub iz Bergama po jedan pogodak je postigao u svakom poluvremenu. U oba slučaja asistent je bio Lookman, dok su strijelci bili De Ketelaere u 44. i Toure u 72. minuti. Počasni pogodak za domaći sastav dao je Maldini u 89. minuti.

Malo je nedostajalo da gosti iz Bergama ostanu bez pobjede, ali ih je u 96. minuti spasio okvir vrata. Cijelu utakmicu za Atalantu je odigrao hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

Linker
21. travanj 2024 23:10