Santiago Sanchez

 INSTAGRAM
IZGUBIO SE U IRANU

FOTO: Prije deset mjeseci je krenuo prema Katru, a sad mu se gubi svaki trag! Svi sumnjaju u ono najgore

Španjolski mediji već danima pokušavaju apelirati na sve one u Iraku i Iranu koje imaju neke informacije
Piše: Ivan AlaupovicObjavljeno: 18. listopad 2022. 22:34

Španjolac Santiago Sanchez jedan je od najstrastvenijih navijača svoje reprezentacije čije utakmice rijetko propušta, a 9. siječnja ove godine odlučio se na hrabar pothvat - krenuo je pješice iz Španjolske prema Kataru gdje će se od 20. studenog do 18. prosinca održavati Svjetsko prvenstvo s ciljem da do tamo stigne prije početka natjecanja. Već je kupio ulaznice za sve utakmice grupne faze u kojoj Španjolska igra s Njemačkom, Kostarikom i Japanom. O avanturama s putovanja oglašavao se putem svojih društvenih mreža tijekom cijelog putovanja, ali mnoge je zabrinula činjenica da se od početka ovoga mjeseca nije javljao.

Španjolski mediji prenose da mu se trag izgubio prije dva tjedna u Iranu. Iz španjolske radio postaje OndaCero razgovarali su s njegovim prijateljem Miguelom Bergom koji im je rekao da su "zadnje vijesti od Santiaga datiraju iz 2. listopada, bio je u Iraku. Do tog dana sve je išlo u najboljem redu."

Posljednja lokacija s koje se javio bila je iz jednog sela u Iraku, te je bio udaljen samo pet kilometara od granice sa Iranom i na obližnoj planini planirao je provesti tu noć kako je objavio 1. listopada na Instagramu. Santiago je bio u redovnom kontaktu sa svojom obitelji i prijateljima i pričao im je o tome što svakodnevno doživljava na svom putu prema Kataru, ali su oni već sada itekako zabrinuti za njega. Mnogi su brinuli za njegovu sigurnost u Iraku, ali je on uvjeravao da je sve kako treba i da su ga svi koje je sreo na putu srdačno dočekali.

Inače Santiago je proveo dvije godine u vojsci, fizički je uoči puta bio u izvanrednom stanju te se detaljno pripremao za ovaj put,a imao je vodiča u skoro svakoj zemlji kroz koju je prolazio kako bi mu put bio lakši, te kako bi mogao komunicirati s lokalnim stanovništvom.

Španjolski mediji već danima pokušavaju apelirati na sve one u Iraku i Iranu koje imaju neke informacije o Santiagu da se obrate nadležnim službama. Kako vrijeme prolazi sve više je onih koji se brinu da bi ishod mogao biti tragičan, ali se isto tako nadaju da će se Santiago javiti i poručiti da je s njim sve u najboljem redu.

Linker
26. travanj 2024 06:54