Christian Eriksen i Sabrina Kvist Jensen

 CHRISTIAN ERIKSEN/INSTAGRAM SCREENSHOT
SABRINA JE REKLA - MOŽE!

FOTO: Tko je atraktivna plavuša zbog koje se heroj Eura vratio nogometu? ‘Bez nje ne bih bio ovdje‘

Danski internacionalac Christian Eriksen tek se nakon konzultacija s njome odlučio na povratak.
Piše: Mladen Bariša/Jutarnji listObjavljeno: 13. veljača 2022. 23:09

U subotu je navijačima Brentforda, uoči utakmice s Crystal Palaceom (0:0), predstavljen Christian Eriksen. U smiraj prijelaznog roka danski je nogometaš potpisao šestomjesečni ugovor s Brentfordom. Njegov povratak nogometnom sportu popraćen je međutim skeptičnim stavovima kardiologa...

Za neupućeme, Eriksen je doživio srčani udar tijekom utakmice Europskog prvenstva između Danske i Finske i samo zahvaljujući urgentnoj intervenciji danskih liječnika život mu je spašen. U međuvremenu mu je ugrađen defibrilator. Kako u talijanskom nogometu medicinska komisija ne dopušta igračima s defibrilatorom profesionalno bavljenje sportom Eriksen i milanski Inter razvrgnuli su ugovor.

Mnoge je, napose liječnike, osupnula Eriksenova odluka o povratku na nogometni teren. On kao igrački cilj ističe nastup na Svjetskom prvenstvu, koncem godine u Katru. Stoga je (kao slobodan igrač) i potpisao ugovor s Brentfordom. No, odluku nije donio sam...

image

Kasper Schmeichel i Simon Kjaer tješili su nesretnu Sabrine Jensen nakon incidenta na Euru

WOLFGANG RATTAY/AFP/PROFIMEDIA Wolfgang Rattay/Afp/Profimedia

- Ne bih se vratio nogometu da nisam dobio dozvolu svoje djevojke. Da mi je Sabrine rekla – ''ne želim da više igraš nogomet'', ne bih se pojavio u Brentfordu! Naravno da postoji trauma od doživljenog 12. lipnja prošle godine, ali pronašli smo zajednički jezik. Oboje vjerujemo da se mogu vratiti na nogometni teren – očitovao se Eriksen u mikrofone engleskim novinarima.

Sabrina Kvist Jensen je atraktivna plavuša koju su leće TV kamera zumirale tijekom prekida utakmice na Parken stadionu u Kopenhagenu i koju je kapetan danske reprezentacije Simon Kjær tješio dok su u kolima Hitne pomoći liječnici nastojali oživjeti nesretnog Eriksena.

image

Christian Eriksen i Sabrina Kvist Jensen

CHRISTIAN ERIKSEN/INSTAGRAM SCREENSHOT

U sretan epilog ove kontroverzne priče vjeruje i menadžer ''Pčelica'', Danac Thomas Frank.

- Za ponedjeljak smo organizirali utakmicu zatvorenog tipa kako bismo provjerili stanje Christianove forme. Ako sve prođe prema našim očekivanjima on bi se mogao pojaviti na terenu već iduće subote u dvoboju s Arsenalom. I protiv Palacea nam je nedostajala iskra u napadu, jedan igrač poput Eriksena koji će se nametnuti svojom kreativnošću. Osobno se jako veselim ponovnoj suradnji s njim. Imao sam ga na dispoziciji kao 16-godišnjeg dječaka u reprezentaciji Danske U16. U međuvremenu je postao jedan od najboljih veznjaka na svijetu i ultimativna zvijezda danskog nogometa – kazao je menadžer Brentforda.

Linker
19. travanj 2024 21:06