Foto Olimpik/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
OTVORENO PRIZNAO

Frustracije prve zvijezde Belgije: ‘Moram naučiti bolje reagirati, znam da ne možemo igrati kao Man. City‘

Zanimljiva je bila izjava prve zvijezde belgijske reprezentacije na presici uoči okršaja s Marokom
Piše: SNObjavljeno: 25. studeni 2022. 21:09

Dakako, riječ je o Kevinu de Bruyneu, koji je često nezadovoljno gestikulirao tijekom otvarajuće utakmice SP-a protiv Kanade. Belgija je tu utakmicu pobijedila dosta sretno s 1:0, a De Bruyne je objasnio razlog svojih gestikulacija.

"Znam da ne možemo igrati kao Manchester City. U reprezentaciji se morate prilagoditi igračima koje imte oko sebe. Frustrira li me to ponekad? Da, ali trebao bih to manje pokazivati, iako težim savršenstvu", objasnio je De Bruyne, koji nije propustio izraziti zadovoljstvo činjenicom da je trener Cityja Pep Guardiola produljio ugovor s ‘Građanima‘.

image
JACK GUEZ Afp

"To mi uvelike olakšava život. Način na koji vodi momčad je vrlo jasan i osjećam se jako ugodno s njim. Obojici nam ugovor istječe 2025. godine i ne mogu biti sretniji zbog toga", dodao je 31-godišnjak koji je tijekom ogleda protiv Kanađana često nezadovoljno mahao rukama prema izborniku Robertu Martinezu, a nije niti proslavio vodeći gol Michyja Batshuayia koji je na kraju bio presudan, a imao je i žustru raspravu sa suigračem Tobyjem Alderweireldom.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

"Znam da moje reakcije nisu uvijek dobre. Ali suigrači znaju da je to moj način da pomognem momčadi da igra bolje i da izvučemo više od utakmice. Ali naravno da trebam naučiti reagirati na bolji način. Svako toliko emocije dođu na vidjelo, ali to je isto dio utakmice. Nastojim svojoj momčadi maksimalno pomoći, ali ponekad budem jako iziritiran jer sam perfekcionist. Želim da sve bude dobro i volim igrati dobar nogomet. Ali znam i da se moram prilagoditi suigračima, pomoći im i nastojim to raditi čim je više moguće", zaključio je De Bruyne.

Linker
24. travanj 2024 17:06