Neymar

 PX IMAGES/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Px Images/abaca/abaca Press/profimedia
NEMA GA NA MAPI

Gdje je nestao Neymar? Brazilca nema gotovo godinu dana, ali nema veze, igra poker, uživa i mlati masnu lovu

Dok čeka povratak na teren, Neymar se barem o jednoj stvari ne mora brinuti - novcu
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2024. 09:10

Bilo je to na vrhuncu mercata prošlog ljeta kada je Neymar za 100 milijuna eura PSG zamijenio Al Hilalom. Tada je 32-godišnji Brazilac bio samo jedna od zvijezda koja se u jeku ‘saudijske pošasti‘ zaputila na Bliski istok. S obzirom da se već prošlih godina mučio u Europi te da je njegova karijera bila u laganom padu, ni oni najoptimističniji nisu očekivali nekakvu ‘eksploziju‘ Brazilčeva nogometa, no malo tko je mogao očekivati kolaps kakav se Neymaru dogodio od dolaska u Saudijsku Arabiju.

Koban se trenutak za Neymara zapravo dogodio u trenutku dok je predstavljao Brazil. Na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv Urugvaja, Neymar je prošlog listopada doživio rupturu prednjeg križnog ligamenta desnog i meniska lijevog koljena. Agonija je to koja je započela prije gotovo godinu dana, a koja još čeka svoj svršetak.

Neymar je u međuvremenu krenuo u rehabilitacijski proces, bilo je pritom i brojnih javnih istupa Brazilca, koji, između ostalog, ne kriju svoju ljubav za pokerom, a sada su za čelnike Al Hilala stigle nove loše vijesti. Iako bi se u ovom trenutku već mogao očekivati postepeni povratak Neymara na teren, najnovije liječničke testove potonji nije prošao, stoga se očekuje da će van pogona biti barem još dva mjeseca.

U videu fizioterapeuta na društvenim mrežama vidljivo je da Neymar još uvijek kaska po pitanju stabilnosti, kao i u sigurnosti u doskoku. Prisutan je i evidentan nedostatak samopouzdanja te strah od padanja na tlo. Sve to odgodit će igračev povratak na neodređeno, a dok oporavak traje, Neymar se barem o jednoj stvari ne mora brinuti - novcu.

Neymar je sa saudijskim klubom potpisao ugovor do idućeg ljeta vrijedan 200 milijuna eura po sezoni. Jednostavnom kalkulacijom da se stoga izračunati da je Brazilac, s obzirom na svega pet upisanih nastupa za Al Hilal, do sada zaradio gotovo 50 milijuna eura po utakmici. Tu su naravno i brojni drugi bonusi, pola milijuna eura sjeda na Neymarov račun za svaku objavu na društvenim mrežama koja promovira Saudijsku Arabiju, kao i 80 tisuća eura bonusa za svaku pobjedu Al Hilala.

Linker
08. rujan 2024 10:12