ADRIAN DENNIS Afp
PLUS UFC SPEKTAKL

Gdje pratiti veliki sportski vikend: Tri HNL utakmice, njemački derbiji, engleski klasik, NBA drama...

Najveću pozornost uskršnjeg vikenda u Engleskoj privlači derbi Liverpoola i Arsenala
Piše: Andro PolićObjavljeno: 08. travanj 2023. 10:09

Dok će zvijezde nadolazećeg vikenda biti jaja, šunka, francuska salata i ostale uskršnje poslastice, u sjeni "borbi s pisanicama" aktivne će biti i sportske borbe, a donosimo vam pregled najzanimljivijih sportskih zbivanja nadolazećeg uskršnjeg vikenda. U pogonu će biti sve lige "petice", ali i sudionici domaćih nogometnih travnjaka, dok će se "preko bare" hvatati posljednji vlakovi za ulazak u doigravanje najjače košarkaške lige svijeta. Sportska nepca zadovoljit će i otvaranje jakih teniskih turnira, kao i novi okršaji u oktogonu.

HNL SUBOTA

Dok će od 15 sati Osječani u Gorici tražiti prvu pobjedu u eri Borimira Perkovića, momčad Željka Sopića nadat će se novom velikom rezultatu u borbi za ostanak, nakon što su prošle subote remizirali s Dinamom. Upravo će najveća subotnja pozornost biti usmjerena na "modre", koji od 17.05 sati gostuju u Kranjčevićevoj kod Lokomotive. Atmosferu u Maksimirskoj 128 dodatno je pokvarilo ispadanje u Kupu od Šibenika, a na ruke aktualnim prvacima ne ide ni činjenica kako nisu slavili na četiri posljednja odlaska na gostovanje. Akciju u HNL-u zaključit će Rijeka i Šibenik od 19.10 sati.

POSLASTICE NA OTOKU

Najveću pozornost uskršnjeg vikenda na engleskim travnjacima privlači nedjeljni okršaj Liverpoola i Arsenala (17.30). Artetine trupe lovit će nove bodove, koji bi ih dodatno približili prvom naslovu nakon 19 godina, dok će društvo s Anfielda tražiti prekid niza od četiri utakmice bez trijumfa. Drugoplasirani Manchester City u subotu će loviti priključak za "topnicima", u Southamptonu na gostovanju kod Duje Ćalete-Cara i Mislava Oršića (18.30), dok će Ivan Perišić i Tottenham loviti bodove protiv Brightona od 16 sati. U isto doba novu premijeru na klupi Chelseaja imat će Frank Lampard na gostovanju kod Wolverhamptona, a subotnji program otvorit će Manchester United i Everton (13.30).

JURANOVIĆ U DORTMUNDU, BAYERN TRAŽI OSVETU

U konkurenciji najjačih europskih liga, najnapetija borba za vrh odvija se u Njemačkoj. Bayern će u subotu od 15.30 sati gostovati kod Freiburga, četvrte momčadi prvenstva, koja ih je u utorak šokantno izbacila iz kupa. Borussia Dortmund, koja za Bavarcima zaostaje dva boda, u isto doba dočekuje Union Berlin našeg Josipa Juranovića, koji je trenutačno na trećem mjestu, sa samo dva boda iza "crno-žutih". Isti termin na teren će namamiti i Diona Drenu Belju, koji s Augsburgom dočekuje Köln, a Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić s Eintrachtom putuju u Leverkusen. Joško Gvardiol i RB Leipzig u akciji će biti od 18.30 sati u Berlinu kod Herthe. Nedjeljni program u 15.30 sati otvorit će Wolfsburg Nike Kovača kod Borussije Mönchengladbach, a dan će od 19.30 sati zatvoriti Andrej Kramarić, koji s Hoffenheimom dočekuje Schalke.

MAJER NA LOVRENA, MODRIĆ PROTIV VILLARREALA

Real Madrid u subotu od 21 sat dočekuje "žutu podmornicu", iako su se "kraljevi" već praktički oprostili od naslova, s obzirom na 12 bodova zaostatka za Barcelonom, koja u ponedjeljak od 21 sat dočekuje Gironu. Nešto sjevernije, nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu, PSG će tražiti bodove na gostovanju kod Nice (subota, 21.00), dok će program na Uskrs od 13 sati otvoriti Lyon i Rennes, dvoboj u kojem bi trebali zaigrati dva "vatrena" - Dejan Lovren i Lovro Majer. Dan će zatvoriti Lorient i Marseille Igora Tudora utakmicom u 20.45 sati. Na terenima Serie A, drugoplasirani Lazio dočekuje Juventus u subotu (20.45), a "stara dama" pobjedom bi mogla dodatno pogurati Napoli prema toliko željenoj tituli.

CIBONA DOČEKUJE ZADAR, NBA DRAMA

Dok su u utorak snage odmjerili u hrvatskom prvenstvu, Cibona i Zadar u subotu od 17 sati ponovno se sastaju, ali ovaj put u ABA ligi. U noći sa subote na nedjelju, na rasporedu će biti i pretposljednje kolo osnovnog dijela sezone NBA, u kojem će se hvatati posljednja mjesta za doigravanje i play-in turnir. Ljubitelji košarkaškog spektakla na svoje će doći u nedjelju, kada je na rasporedu čak 15 utakmica u "normalnom" vremenu za pratitelje NBA na Starom kontinentu. Dio utakmica počinje u 19 sati, a ostatak u 21.30 sati, dok će mjesto u završnici hvatati i Clippersi Ivice Zupca i Thunder Darija Šarića.

MASTERS U MONTE CARLU, UFC SPEKTAKL

U nedjelju počinje i ATP Masters iz serije 1000 u Monte Carlu, a prvi favorit za naslov bit će Novak Đoković, koji titulu na tom mjestu čeka još od 2015.

U noći sa subote na nedjelju održat će se UFC 287 priredba, koju će predvoditi meč za titulu u srednjoj kategoriji između Alexa Pereire i Israela Adesanye. Bit će to njihov četvrti međusobni okršaj, odnosno drugi pod okriljem UFC-a, nakon što je Pereira sredinom studenoga prošle godine nokautirao 33-godišnjeg Novozelanđanina u petoj rundi i oteo mu pojas "middleweight" prvaka najjače svjetske MMA organizacije.

Adesanya je do tog poraza u UFC-u imao niz od 12 pobjeda u srednjoj diviziji, a naslov je držao gotovo četiri godine, i pet ga puta uspješno obranio. S obzirom na zajedničku povijest i prethodne obračune, između dvojice boraca vlada jedno od najvećih suparništava u povijesti UFC-a.

Gdje gledati

SUBOTA

Manchester United - Everton (13.30, AS3)

Gorica - Osijek (15.00, MAXSport 1)

Freiburg - Bayern (15.30, SK1)

Borussia Dortmund - Union Berlin (15.30, SK3)

Tottenham - Brighton (16.00, AS9)

Wolverhampton - Chelsea (16.00, AS3)

Cibona - Zadar (17.00, AS1)

Lokomotiva - Dinamo (17.05, MAXSport1, HRT2)

Southampton - Manchester City (18.30, AS3)

Rijeka - Šibenik (19.10, MAXSport1)

Lazio - Juventus (20.45, AS4)

Real Madrid - Villarreal (21.00, AS6)

Nice - PSG (21.00, AS5)

NEDJELJA

Lyon - Rennes (13.00, AS5)

Liverpool - Arsenal (17.30, AS3)

Boston Celtics - Atlanta Hawks (19.00, AS1)

Lorient - Marseille (20.45, AS2)

Phoenix Suns - LA Clippers (21.30, AS1)

PONEDJELJAK

Barcelona - Girona (21.00, AS6)


Linker
17. lipanj 2024 11:45