Sonia Souid

 SCREENSHOT BMFTV
EKSPLOZIVNI INTERVJU

Glavni čovjek francuskog nogometa u središtu skandala: ‘Vidio me kao par grudi i stražnjicu...‘

‘To njegovo uznemiravanje trajalo je četiri godine. Za mene je to bilo poput šamara...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. siječanj 2023. 14:30

Glavna sportska tema u Francuskoj u posljednje je vrijeme predsjednik Nogometnog saveza aktualnih svjetskih doprvaka. Noel Le Graet najprije se nije proslavio jednom izjavom o Zinedineu Zidaneu, a onda je u obranu nekoć ponajboljeg europskog nogometaša stao i madridski Real, čiji je Zidane bio igrač i trener. No, u izjavi koju je ovoga ponedjeljka francuskoj televiziji BFM dala nogometna agentica Sonia Souid našlo se još podosta toga zanimljivog.

Iako Souid i njena agencija CSM Sport & Entertainment u svojim bilježnicama nemaju neko moćno, zvučno nogometno ime, menadžerica je otkrila da je između 2013. i 2017. bila na nekoliko razgovora sa Le Graetom, a koji joj i nisu bili baš najugodniji. Francuska televizija cijeli će intervju sa Soniom Souid emitirati u utorak, a u njemu je izrekla teške optužbe na račun predsjednika Francuskog saveza.

- Sve je počelo 2013. kada sam aplicirala za jednu poziciju u francuskom ženskom nogometu. Tada me Le Graet pozvao u jedan pariški restoran na doručak. Počelo je poslovnim tonom, ali i ugodno, nakon čega je predsjednik Saveza krenuo s neugodnim pitanjima o mom privatnom životu. Taj smo sastanak završili u pozitivnom tonu, a nakon nekoliko mjeseci pozvao me kod sebe doma, kako bi me navodno upoznao s Brigitte Henriques, predsjednicom Francuskog olimpijskog odbora. Ona, možete pretpostaviti, tada nije došla u njegovu kuću - započinje Souid svoju priču.

Dugo ju je kaže, čuvala u sebi, ali kako je rekla, sad kad Le Graet mora pred sud zbog drugih problema koji muče Francuski nogometni savez, vrijeme je da i ona istupi.

- No, dakle, stigla sam u njegov dom gdje me dočekao s pjenušcem. Bila sam zbunjena, ali čvrsta i uporna. Pričali smo o ženskom nogometu, a kad sam shvatila da Brigitte Henriques neće doći, neke stvari su mi postajale jasnije. Rekao mi je da će se moje ideje o ženskom nogometu materijalizirati budemo li bliski. Za mene je to bilo poput šamara. Pa taj čovjek, koji bi mi trebao biti ili postati poslodavac, on me vidi kao par ženskih grudi i stražnjicu - ispričala je Sonia Souid u kamere BFM TV-a.

image

Noel Le Graet

FRANCK FIFE Afp

U nastavku razgovora koji će, kako smo naveli, u cijelosti biti emitiran tek u utorak u večernjim satima, Souid je rekla:

- To njegovo uznemiravanje trajalo je četiri godine, do 2017. On je osoba koja misli da je iznad svega, da mu je sve dopušteno. On je kralj, a Francuski nogometni savez je njegovo kraljestvo. A gdje smo mi? U Francuskoj. Naprednoj zemlji... Ne razumijem. Zvao me na večere više puta, slao glasovne poruke svakakvog sadržaja, zvao me kod sebe kući... Ispričavala bih se, rekla da ne mogu doći, da sam na putu. A sve je kao bilo, o ženskom nogometu. Bilo je, zapravo, samo o njemu i o tome da me iskoristi - veli Souid.

Završnica dosad objavljenog dijela intervjua zapravo otkriva podosta toga o Le Graetovoj ličnosti. Souid je novinarima francuske televizije pustila i jednu njegovu glasovnu poruku iz 2017. godine u kojoj je rekao:

- Sonia, pijem svoju treću bocu danas. Čekam te da mi se pridružiš na četvrtoj... Nedostaješ mi, jesi li slobodna sutra navečer? Mogu li te pozvati na večeru, inzistiram...

Nogometna agentica ima jednu želju:

- Nadam se da će žene progovoriti o ovakvim tipovima. Ja nisam jedina, ima nas još. Nažalost, mislim da ga niti jedna stvar koju ima s pravosuđem neće uzdrmati i da će ostati na čelu Saveza. Ali, bi li trebao ostati? Mislim da nije dovoljno hrabar da bi podnio ostavku - kazala je Sonia Souid.

Linker
25. travanj 2024 17:29