Laszlo Kleinheisler

 VLADO KOS/CROPIX
TRANSFER RIJEŠEN

Gotovo je: Laszlo Kleinheisler ima novi klub, odlazi u trofejnu momčad, evo koliko će Osijek zaraditi!

Mađar je dobio onoliko koliko je tražio i od Osijeka za novi ugovor. A ni klub nije loše prošao...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. siječanj 2023. 13:38

Laszlo Kleinheisler postigao je u ponedjeljak u kasnim večernjim satima dogovor s Panathinaikosom nakon što su prethodno Bijelo-plavi prihvatili pristali na ponuđenu odštetu trofejne grčke momčadi! Preostalo je tek da Osijek i grčki velikan službeno potvrde posao, a što će se u dogovoru dva kluba napraviti istovremeno, vjerojatno nakon što Mađar odradi i posljednju formalnost prije potpisa, odnosno liječnički pregled.

Kleinheisler, naime, još nije ni otputovao u Atenu. Mađarski reprezentativac s financijske strane je dobio koliko je i tražio u pregovorima oko novog ugovora s klubom iz Gradskog vrta - otprilike trećinu veća primanja u odnosu na ono što mu je bilo ponuđeno - a što mu u Osijeku nisu mogli priuštiti kako ne bi narušili hijerarhiju plaća u svlačionici.

image

Laszlo Kleinheisler

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Ni Osijek u konačnici nije loše prošao, doduše puno slabije u odnosu na tri milijuna eura na koliko je ljetos glasila ponuda Puškaš akademije koju je klub iz Gradskog vrta i prihvatio, ali ne i mađarski veznjak koji je taj transfer vidio kao korak natrag u karijeri. Bijelo-plavima će, kako doznajemo, na ime transfera pripasti između 500 i 600 tisuća eura što je sasvim solidna zarada za igrača koji je u posljednjoj godini ugovora i koji je na ljeto mogao napustiti Gradski vrt bez eura odštete.

Prema grčkim izvorima, Osijeku bi na taj iznos trebali pripasti i izvjesni bonusi. Kleinheisler će, pak, sa Panathinaikosom potpisati troipolgodišnji ugovor, odnosno obvezat će se do ljeta 2026., a njegov potpis iz perspektive grčkog kluba došao je u pravom trenutku. Taman da s prvim pojačanjem u zimskom prijelaznom roku navijačima skinu fokus s poraza koji im je teško pao, u derbiju protiv AEK-a, a što je bio i prvi prvenstveni poraz PAO-a ove sezone. Nakon 17 odigranih kola Panathinaikos, inače, drži vrh ljestvice s četiri boda više od AEK-a i sedam u odnosu na lanjskog prvaka Olympiacosa.

Četverogodišnji boravak mađarskog veznjaka u Gradskom vrtu došao je, dakle, kraju. Njegov očekivani dolazak u Umag, gdje Bijelo-plavi odrađuju finiš zimskih priprema, najavljen za utorak, na koncu se nije dogodio. Mađarski veznjak u Gradski vrt je stigao u veljači 2019. nakon što je prethodno raskinuo ugovor s kazahstanskom Astanom zbog neisplate plaća. Partije u dresu bijelo-plavih vratile su ga i u reprezentaciju Mađarske za koju je dosad odigrao 44 utakmice.

Dres bijelo-plavih nosio je u 131 utakmici i postao jedan od ljubimaca tribina. Uostalom, samo su dvojica stranih nogometaša za Osijek odigrala više utakmica od Lacike - Bakir Beširević (327) i Dumitru Mitu (196). Mađarski veznjak posebno impresivan je bio u prvom dijelu aktualne sezone u kojoj je zabio čak osam golova (čitave prošle sezone u strijelce se upisao tek triput!), a što ga je vjerojatno i preporučilo grčkom velikanu u kojem nisu željeli čekati ljeto i potpisati ga besplatno, nego su za njega isplatili odštetu kako bi im odmah mogao pomoći u nastojanjima da nakon 13 godina čekanja vrate šampionsku titulu.

image

Laszlo Kleinheisler

VLADO KOS/CROPIX

Zimski prijelazni rok u Gradskom vrtu odvijat će se jednosmjerno, odnosno svodit će se uglavnom na odlazne transfere. Uostalom, Osijek prvo treba skinuti administrativnu zabranu FIFE na registraciju novih igrača prije nego što uopće i bude razmišljao o pojačanjima. Tko će i hoće li uopće netko nakon Kleinheislera napustiti svlačionicu, teško je predvidjeti.

Nakon što su odbijene milijunske ponude za Barišića i Nejašmića, u Wilsonovu ulicu i dalje nastavljaju stizati ponude. Jedna ponuda za reprezentativnog vratara Ivicu Ivušića već je odbijena, ali je odmah stigla i druga o kojoj će se razmatrati idućih dana. To vjerojatno u prijevodu znači kako u Gradskom vrtu s njome nisu zadovoljni.

I za kapetana Milu Škorića postoji konkretna ponuda, a zadovoljava li ona i klub i rekordera bijelo-plavih po broju nastupa, doznat će se u idućim danima. I Antonio Mance na stolu ima novu ponudu, ovaj puta je riječ o jednom europskom klubu, o čemu bi se također trebao očitovati idućih dana. Konkretna ponuda bila je i za Danijela Lončara, no on nije bio zainteresiran za transfer u sredinu iz koje je poslana ponuda.

Linker
21. travanj 2024 13:00