Mateo Kovačić pruža sjajne partije pod vodstvom Thomasa Tuchela

 KARIM SAHIB Afp
BERBA SE NASTAVILA

Grande Kova! Nasljednik ‘hrvatskog maestra‘ ne prestaje skupljati trofeje: ‘Ponosan sam...‘

Po broju svjetskih klupskih naslova sada se Mateo izjednačio s Lukom Modrićem.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. veljača 2022. 09:53

Uvijek je nezahvalno pričati o nečijem nasljedniku, jer svaki je igrač poseban, ne postoje na svijetu dva jednaka nogometaša. Kod nas se često govori o nasljedniku Luke Modrića, pa se u tom kontekstu može čuti i mišljenje kako legendarnog kapetana hrvatske nogometne reprezentacije neće imati tko naslijediti...

Naravno, ukusi su različiti, svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, a zanimljivo je da postoji dosta stručnjaka koji ukazuju na činjenicu da Modrić ima dostojnog 'zamjenika' iliti nasljednika u – Mateu Kovačiću!

Otkako je iz Reala prešao u Chelsea, Kovačić je prodisao punim plućima, a izvrsne je partije počeo pružati pod vodstvom aktualnog menadžera Thomasa Tuchela. Postao je aktivniji u igri prema naprijed, počeo je preuzimati više odgovornosti, kreativan je i opasan za suparnička vrata.

image

Mateo Kovačić u finalu protiv Palmeirasa

SOFASCORE

Statistika: SofaScore za SN

U aktualnoj sezoni Kova je u 16 premierligaških nastupa postigao dva pogotka i pet puta asistirao. Prošlu je sezonu završio osvajanjem Lige prvaka s londonskim Bluesima, da bi u ovoj nastavio s berbom trofeja, te je postao svjetski klupski prvak, i to po treći put.

- Prvi svjetski naslov u klupskoj povijesti! Ponosan sam na moju momčad – napisao je Kovačić uz fotografiju s pobjedničkim peharom koju je objavio na Instagramu.

Dvaput je taj prestižni naslov osvajao kao član madridskog Reala, sad se njime prvi put okitio u dresu Chelseaja. Zanimljivo je da se 27-godišnji Kovačić tako po broju trofeja izjednačio s 36-godišnjim Modrićem, koji je triput osvajao svjetsku krunu s Blancosima. I Kovačić i Modrić imaju po četiri naslova u Ligi prvaka, s tim da su tri od njih zajedno osvojili kao članovi Reala, dok je jedan naslov Kovačić osvojio s Chelseajem.

Kova je s aktualnim klubom osvojio i UEFA-in Superkup (2021.) te Europsku ligu (2018./19.), a s Realom Uefin Superkup 2016. i 2017. godine.

Osim navedenih trofeja, Kovačić ima i španjolski naslov prvaka s Realom i Superkup iz 2017. godine, dok je s Dinamom 2011. i 2012. osvajao dvostruku krunu u Hrvatskoj.

S Vatrenima je 2018. u Rusiji osvojio svjetsko srebro, a nema dvojbe da će biti važna karika i na Svjetskom prvenstvu koje nas krajem ove godine čeka u Kataru. No, do tad ga očekuje još puno izazova na klupskoj razini.

18 Kovačićevih klupskih trofeja

DINAMO
3 nalova prvaka Hrvatske
2 Kupa Hrvatske

REAL MADRID
1 naslov prvaka Španjolske
1 Španjolski superkup
3 Lige prvaka
2 Europska superkupa
2 Klupska SP-a

CHELSEA
1 Liga prvaka
1 Europska liga
1 Europski superkup
1 Klupsko SP

Linker
01. svibanj 2024 20:44