Vincent Kompany i Pep Guardiola

 OLI SCARFF/Afp
NEOČEKIVANA PONUDA

Guardiola ga proglasio nasljednikom, a sada preuzima velikog rivala? Bogati vlasnik oduševljen je njime

Engleski mediji pišu da je Vincent Kompany postao prvi favorit za klupu Tottenhama
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 13. travanj 2023. 15:22

Prema pisanjima engleskih medija, legenda Manchester Cityja i trener prve momčadi drugoligaša Burnleya Vincent Kompany glavna je meta za trenersku stolicu Tottenhama.

Vlasnik Spursa Daniel Levy navodno je oduševljen trenerskim kapacitetima 37-godišnjeg Belgijca koji je već osigurao promociju svoje momčadi natrag u Premier ligu. Burnley se trenutno nalazi na prvom mjestu s 90 bodova, čak 14 više od drugoplasiranog Sheffield Uniteda.

Momčad Vincenta Kompanyja stilom igre uvelike podsjeća upravo na Manchester City i Guardiolu. Španjolski strateg je već komentirao Kompanyjev rad i proglasio ga svojim nasljednikom na klupi Građana.

- Vinnyjeva sudbina da bude menadžer Cityja zapisana je u zvijezdama. To će se dogoditi, ne znam kada, ali dogodit će se - rekao je Guardiola i dodao:

- Možda se on ne slaže sa mnom, ali nakon što sam vidio njegov tim danas sam više nego uvjeren da će se vratiti... To će se dogoditi.

U igri za klupu Spursa spominjala su se imena poput Juliana Nagelsmanna, Mauricia Pochettina i Roberta De Zerbija, no Levy još uvijek nije odlučio tko će sljedeće sezone sjesti na užarenu stolicu.

Spursi se u turbulentnoj sezoni nalaze tri boda iza četvrtoplasiranog Manchester Uniteda, a nakon smjene Antonija Contea do kraja sezone momčad će voditi njegov pomoćnik Cristian Stellini.

Linker
03. svibanj 2024 05:50