Pep Guardiola

 ADRIAN DENNIS Afp
‘NIJE LAKO‘

Guardiola odgovorio na kritike zbog lošijih rezultata: ‘Dogodi se svakome. Najteže je stalno pobjeđivati‘

‘Jurgen zna da ovo što nam se dogodilo u kratkom razdoblju može se dogoditi svakome‘, rekao je
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 10. prosinac 2023. 13:07

Manchester City u nedjelju putuje u Luton u želji da prekine niz od tri remija i poraza u četiri utakmice Premier lige, što ih je dovelo do četvrtog mjesta na tablici. Strateg Građana, Pep Guardiola, uoči današnje utakmice je pokušao stati u obranu svojih igrača smatrajući kako su njihovi rivali Arsenal, Liverpool i Chelsea drugačije tretirani kad je u pitanju pad forme.

Nakon Cityjevog poraza od Ville, trener Liverpoola Jurgen Klopp rekao je da bi bila velika pogreška otpisati City u utrci za naslov. A kako su Kloppovi komentari upućeni izravno Guardioli, menadžer Cityja je iskoristio priliku da sugerira da se njegova strana tretira drugačije s obzirom na visoke standarde koje su Građani postavili.

- Jurgen zna da ovo što nam se dogodilo u kratkom razdoblju može se dogoditi svakome - rekao je Guardiola.

- City može imati loše razdoblje, također bi oni (Liverpool) mogli imati loše razdoblje sljedeće sezone. Mentalitet Liverpoola je tu. On zna da se to može dogoditi. Ljudska bića se mijenjaju, privatni život se mijenja. Nikad ne vjerujem u velike komplimente ili loše situacije.

- To je nogometni život. Najteža je stvar stalno pobjeđivati. Mi smo to uspjeli, dugi niz godina smo glavni kandidati za osvojiti sve. Kad smo ispali u polufinalu Lige prvaka, to je bila velika katastrofa. Ono što traže od nas, ne traže od drugih - dodao je Guardiola uz ogorčenje za dvostruke standarde u ligi.

- Jedina momčad koju će se kritizirati ako ne osvojimo Premier ligu smo mi, za ostale je to veliki uspjeh. Na kraju, ako Liverpool, Arsenal, Chelsea, ne osvoje sve, to je normalno. Ali City bi trebao pobijediti? To je nepravedno - rekao je španjolski strateg.

Uz opravdanje da City muče ozljede ključnih igrača, otkrio je kako je bio protiv odlaska dva ključna igrača iz prošle sezone, Ilkaya Gündogana i Riyada Mahreza.

- Nije lako. Uz probleme koje smo imali, važni igrači su ozlijeđeni. Dolaze novi igrači. Želio sam da Gundo i Riyad ostanu ovdje, ali oni su htjeli otići.

Na kraju je završio:

- Ljudi nas ne mogu zamisliti da smo u lošoj poziciji, ali naravno da možemo biti tamo i gubiti utakmice i gubiti Premier ligu. Molim vas, nemojte govoriti o konstatnosti, ili pretpostavljati da su igrači previše opušteni i da nisu u fokusu. Ova ekipa nije takva.

Linker
08. srpanj 2024 00:28