PAUL ELLIS Afp
‘PONAVLJAJU SE ISTE STVARI‘

Guardiola se oglasio nakon novog prosipanja bodova: ‘Nije stvar loše sreće, nismo zaslužili pobjedu‘

‘Nije problem u intenzitetu igre. Morate zadržati koncentraciju i biti oprezni‘, rekao je Pep
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 16. prosinac 2023. 22:17

Raspoloženje na Etihadu nije prispodobivo klubu, koji nosi titule pobjednika Premierlige i Lige prvaka. Momčad Manchester Cityja evidentno prolazi oscilirajuće razdoblje glede razine forme. U posljednjih šest premierligaških utakmica sastav Pepa Guardiole pobijedio je jedino Luton (2:1), prošlog vikenda. Prethodno je remizirao s Chelseajem (4:4), Liverpoolom (1:1) i Tottenhamom (3:3), te izgubio od Aston Ville (0:1).

U subotu je City bez najboljeg strijelca Erlinga Haalanda nastavio nisku neodlučenih ishoda, na Etihadu, protiv Crystal Palacea (2:2). Golovima Grealisha u 24. i Lewisa u 54. minuti imali su "građani" rezultat, ali i situaciju na travnjaku – pod kontrolom. Palace se vratio – u igru, golom Jean-Philippea Matete u 76. minuti. A 15-plasirana momčad Premierlige domogla se izjednačenja u petoj minuti sudačke nadoknade, pogotkom Michaela Olisea iz kaznenog udarca nakon što je prethodno je Foden prekršajem zaustavio Matetu. Za City Joško Gvardiol je odigrao svih 90 minuta dočim Kovačić nije ulazio u igru. Zanimljivo, Guardiola je napravio tijekom utakmice samo jednu izmjenu i to u šestoj minuti sudačke nadoknade kada je Stones umjesto Lewisa.

Trener Crystal Palacea, 76-godišnji Roy Hodgson, najstariji menadžer Premiershipa, veselio se bodu na Etihadu kao najdražem božićnom poklonu, pa je postao i objektom brojnih komentara na društvenim mrežama. Istovremeno, Pep Guardiola je izgledao poprilično utučeno.

- Bod Palacea nije posljedica naše loše sreće, zasluženo su nam uzeli dva boda. Kada protivniku daš jedanaesterac u posljednjoj minuti, ne možeš reći da nisu zaslužili. Neke stvari nam se učestalo ponavljaju. Pogledajte šanse koje smo stvorili i situacije iz kojih smo primili golove. Osim utakmice s Chelseajem, iste se stvari ponavljaju tijekom cijele sezone. Ali, ne možemo "zatvoriti" utakmicu - rekao je Guardiola.

Menadžer Manchester Cityja otklonio je novinarsku tezu da njegova momčad zadnjih 20-ak minuta nije igrala istim intenzitetom kao prvih 70.

- Nije problem u intenzitetu igre. Morate zadržati koncentraciju i biti oprezni u svom kaznenom prostoru. Mi nismo bili i ne zaslužujemo pobjedu.

Ali, "show must go on"... Već u utorak prvak Europe igra polufinalnu utakmicu Svjetskog klupskog prvenstva u Saudijskoj Arabiji, protiv Japanske Urawe, dok je finale u petak.

- Predstoji nam sedam sati leta do Džede, pa utakmica i tri dana oporavka do eventualnog finala. Situacija nije idealna. Formom nismo na željenoj razini, ali svejedno, idemo se natjecati – zaključio je Guardiola.

Linker
03. svibanj 2024 19:29