Joško Gvardiol

 JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp
KNJAZ KOD VATRENIH

Gvardiol otkrio: ‘Za Englesku sam bio ‘zelen‘, a od prve plaće u Leipzigu roditeljima sam kupio kuću‘

Na prve treninge vodio ga je tata koji je Hajdukovac, ali prepirki između njih, ne postoje
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. studeni 2022. 08:36

Hrvatski reprezentativac i branič njemačkog Red Bull Leipziga Joško Gvardiol (20) gostovao je u petoj epizodi HRT-ove emisije ‘‘Knjaz kod Vatrenih‘‘ autora Roberta Knjaza. U dokumentarnoj emisiji koja je trajala nešto manje od 30 minuta, Gvardiol je govorio o svojim nogometnim počecima, prelasku u Leipzig, ali i drugim intimnim stvarima iz života.

Knjaza je kao i ostale zanimalo kako je između ponuda Leeds Uniteda i RB Leipziga ipak odabrao njemački klub - Odluku sam donio samostalno. Smatrao sam da sam bio ‘zelen‘ za engleski nogomet u kojemu se tako mlad ne bi brzo snašao jer mi je za takvu ligu trebalo još pet godina iskustva. Razgovarao sam s Olmom (Dani) koji je već bio u redovima Leipziga i koji mi je sugerirao da ovdje nastavim karijeru - rekao je Gvardiol koji se i izvan kluba druži sa Olmom koji mu je bio sugirač i u zagrebačkom Dinamu.

Nogometno putovanje za Joška je krenulo kad je imao šest godina. Otac ga je tada doveo u Trešnjevku, a Joško se prisjetio kako je na prvom treningu plakao kao ‘kišna godina.‘ A onda je krenuo rapidan rast, dvije godine kasnije prešao je u Dinamo - Kakav je to bio transfer? Klub je dobio, loptu, dvije gajbe pive? - kroz šalu je upitao Knjaz, a Joško je odgovorio - Pa tako nešto ha ha - odgovara mladi nogometaš pa nastavlja - Gajbu je možda dobio tata, a on je za razliku od mene Hajdukovac - komentirao je.

I upravo je tema obitelji otkrila detalj iz Joškova života koji je naime, kad je prešao u Leipzig roditeljima kupio kuću u okolici Zagreba - Otvorio sam oglasnik i rekao im neka biraju, mama ima svoj vrt i mir. Sadi domaću ciklu pa mi pošalje ovdje u Njemačku - zaključio je Gvardiol.

Dokumentarnu seriju ‘‘Knjaz kod Vatrenih‘‘ moguće je pratiti utorkom na HRT-u 1. u 20:15. Ususret Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, voditelj Robert Knjaz odlučio je kroz šest nastavaka, na svoj način gledateljima prikazati drugu stranu nogometaša.

Linker
25. travanj 2024 08:46