ANDREW COWIE Dppi Via Afp
PLES MILIJUNA

Haaland potpisuje superbogati ugovor kojim će prestići Messija i Ronalda, ispred njega će biti samo jedan igrač

Napadač Manchester Cityja blizu je potpisivanja super unosnog ugovora koji će mu donijeti silne milijune
Piše: SNObjavljeno: 27. veljača 2023. 15:27

The Athletic tako javlja da je Haaland blizu potpisivanja sponzorskog ugovora s Nikeom koji bi mu trebao donijeti oko 23 milijuna eura godišnje.

Prošli Haalandov ugovor s Nikeom istekao je 31. prosinca 2021. godine i otad norveški napadač ima slobodu kod odabira kopački. U utakmicama Premiershipa je tako nosio kopačke i Adidasa, Pume i Nikea. Na predstavljanju nakon potpisa za City 13. srpnja 2022. godine nosio je kopačke Pume, model Ultra 1.3, nekoliko dana ranije u utakmicama Lige nacija nosio je Nikeove kopačke, a ubrzo nakon toga Adidasov X Speedportal.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Ukoliko se informacija The Athletica pokaže točnom Haaland će ući u uski krug najplaćenijih nogometaša svijeta od strane sponzora. Neymar je 2020. godine potpisao ugovor s Pumom koji mu donosi oko 26 milijuna eura godišnje, Lionel Messi 2017. godine je potpisao s Adidasom ugovor na temelju kojeg inkasira oko 20 milijuna eura godišnje, dok Cristiano Ronaldo od Pume godišnje zaradi oko 17 milijuna eura.

image
ODD ANDERSEN Afp

Dakle potpisivanjem ugovora s Nikeom Haaland bi se probio na drugo mjesto najplaćenijih nogometaša svijeta od strane sponzora. Primjerice, od Kyliana Mbappea koji je također maneken Nikea, zarađivao bi 7 milijuna eura više (godišnje).

Linker
29. travanj 2024 08:41