Erling Haaland

 ADRIAN DENNIS/Afp
SVE JASNIJI SIGNALI

Haalandova agentica otvorila karte: ‘Taj klub bi za njega bio zemlja snova. Ima posebnu magiju‘

Dok 22-godišnjak nastavlja rušiti rekorde, izgleda da je njegov idući potez već isplaniran
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. ožujak 2023. 07:34

Rafaela Pimenta, agentica Erlinga Haalanda, potvrdila je da već naveliko planiraju odlazak norveškog centarfora iz Manchester Cityja, otvorivši vrata transferu "iz snova" u Real Madrid.

Norvežanin je prošlog ljeta prešao na Etihad u ugovoru vrijednom 60 milijuna eura i uživa u izvrsnoj prvoj sezoni u aktualnom prvaku Premier lige. Haaland je zabio 33 gola u 33 utakmice, od kojih 27 u Premier ligi, što je najveći broj pogodaka igrača Cityja u jednoj sezoni Premier lige ikada.

Međutim, dok 22-godišnjak nastavlja rušiti rekorde, njegov je sljedeći potez izgleda već isplaniran, a agentica Pimenta potvrdila je da bi za Haalanda bio san da potpiše za Real Madrid.

Govoreći na FT Business of Football summitu u Londonu, rekla je:

- Postoji Premier liga. A tu je i Real Madrid. Real Madrid ima nešto svoje što ga čini "zemljom snova" za igrače. Madrid održava tu magiju. Ne natječe se u ligi kao što je Premiership, ali zato ima Ligu prvaka.

Pep demantirao da postoji klauzula

Brazilska odvjetnica koja je preuzela brigu o Haalandu nakon smrti Mina Raiole prošle godine, istaknula je da "voli planirati karijere igrača". Potvrdila je da je Haaland želio prijeći u City i raditi s Pepom Guardiolom, te da je Premier liga sada "atrakcija sama za sebe", neovisno o klubovima koji se u njoj natječu.

- Pokušavamo napraviti plan. Moramo imati cilj. Možda to nećemo postići, ali ako ne znamo kamo idemo, sigurno tamo nećemo stići. Kad imamo igrača, radimo planove. Čak i ako igrač ima samo 15 godina. Kad sam se počela baviti ovim poslom, ako bih igraču rekla ‘dovest ću te u Englesku‘, prva stvar koju bi on rekao bila bi: ‘Što sam krivo napravio? Zašto ti se ne sviđam?‘ Ali sad, kad pitam igrača ‘koji je tvoj cilj?‘, reći će Premier liga. Ne kažu City, Chelsea ili Arsenal nego Premier liga. Ovo je prvi put u 25 godina da čujem da toliko igrača kaže da žele ići u ligu. Engleska je pravo mjesto za agenta. Agent mora biti tamo gdje igrač želi biti. To je fantastična liga. Tako je natjecateljska, svaka utakmica je izazov, svi je žele gledati.

Iako je Haaland u Cityju tek od prošlog ljeta, Guardiola je već bio prisiljen demantirati da njegov napadač ima "klauzulu Real Madrida" u ugovoru, prema kojoj bi se mogao pridružiti španjolskom divu 2024. godine. Erlingov otac i bivši veznjak Man Cityja Alf-Inge Haaland ranije je također tvrdio da će njegov sin vjerojatno ostati u Engleskoj samo dvije ili tri godine, prije nego što se odluči igrati u drugoj europskoj ligi.

Kako god, Haaland očito opasno razmišlja o Real Madridu.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što se sve događa u Osijeku i zbog čega Rene Poms uopće nije trebao biti trener slavonskog prvoligaša? Koju je veliku grešku HNS napravio u tom slučaju? Smjena trenera u Osijeku bila je glavna tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. Pričali smo i o utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske, promjeni sustava igre Hajduka te najavili 24. kolo SuperSport HNL.

Linker
11. travanj 2024 14:39