TOM DUBRAVEC Cropix
NOVO PRIZNANJE

Hajdukov dragulj našao se na popisu reprezentacije za Olimpijske igre, hoće li ga Bijeli pustiti?

Nova SuperSport HNL sezona započinje 2. kolovoza
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2024. 19:51

Rokas Pukštas zaradio je poziv reprezentacije SAD-a za nadolazeće Olimpijske igre u Parizu. Mladi Hajdukov dragulj do sada je nastupao za u15 i u20 selekcije američke vrste, a sada će dobiti priliku u momčadi do 23 godine. 19-godišnji Pukštas poziv je zavrijedio za lipanjski kamp uoči Igara te će konkurirati za utakmicu s Japanom 11. lipnja u Kansas Cityju.

Olimpijski nogometni turnir počinje krajem srpnja i završava početkom kolovoza. Spomenuti popis, doduše, još nije finaliziran, s obzirom da FIFA od klubova ne zahtijeva obavezno puštanje igrača na Olimpijske Igre, kao i činjenicu da će od 25 sada pozvanih igrača otpasti čak sedam. Drugim riječima, ostane li Pukštas na popisu, tek je za vidjeti hoće li Hajduk odobriti da nastupi za SAD na Igrama. Nova SuperSport HNL sezona započinje 2. kolovoza, a Pukštasov izostanak značio bi njegovo propuštanje priprema i potencijalno prva dva kola prvenstva.

SAD-u je iz Splita jednom već stigla odbijenica po pitanju Pukštasa. Bilo je to u svibnju prošle godine kada je Pukštas pozvan na Svjetsko prvenstvo do 20 godina, međutim Bijeli su odlučili ne prihvatiti zahtjev, s obzirom da je bila riječ o završnici sezone u kojoj je Hajduk još uvijek konkurirao za oba trofeja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. rujan 2024 10:12