Erling Haaland

 SEVERIN AICHBAUER/AFP/PROFIMEDIA Severin Aichbauer/afp/profimedia
TEŠKE RIJEČI

Halaand odbio razgovarati s novinarima nakon debakla, u Norveškoj pljušte kritike: ‘Znao sam da će pobjeći‘

Kapetan reprezentacije prošao je ravno kroz zonu za intervjue ne odgovorivši ni na jedno pitanje
Piše: SNObjavljeno: 14. listopad 2024. 09:52

Norveška nogometna reprezentacija doživjela je debakl na gostovanju kod Austrije u Linzu. Ståle Solbakken i njegovi izabranici ispraćeni su s Raiffeisen Arene rezultatom 1:5, te je to najgori norveški poraz nakon 2017. godine, kada je rezultatom 6:0 slavila Njemačka.

Norveški igrači bili su utučeni nakon utakmice. Veznjak Sander Berge bio je jedan od prvotimaca koji je stao pred kamere medija, te je poraz označio kao "izrazito neugodan". Erling Haaland, kapetan reprezentacije, prošao je ravno kroz zonu za intervjue ne odgovorivši ni na jedno pitanje, čime je izazvao kritike stručnih analitičara.

image
SEVERIN AICHBAUER/AFP/PROFIMEDIA Severin Aichbauer/afp/profimedia

Kristoffer Løkberg, stručnjak na norveškoj NRK televiziji, rekao je:

- Šteta što se ne pojavljuje. Jako bismo ga voljeli čuti u takvoj situaciji. Da, zabavno je s rekordom i svime što se dogodilo u četvrtak, onda ga treba pohvaliti što se pojavio - rekao je u uvodu, i time aludirao na Haalandov intervju nakon utakmice sa Slovenijom u kojoj su Norvežani slavili s 3:0, te je napadač Manchester Cityja postao najbolji strijelac u povijesti reprezentacije.

- Ali tako je zanimljivo čuti njegove ocjene i razmišljanja kad stvari krenu loše. U nevolji želite odgovore od uključenih, pa nije dobro da on ne odgovara na pitanja koja imamo. Kapetan je često taj koji dobiva ogromne pohvale i predstavlja svijetli primjer kada ide dobro. Onda imate dodatnu odgovornost zauzeti se za medije čak i kada stvari ne idu dobro, to je dio te uloge - smatra Løkberg.

Haaland se nedugo nakon utakmice javio preko Instagrama: “Oprostite, plemići na okupu! U studenom idemo po šest bodova".

Løkberg je bio u Linzu u miks zoni kada je Haaland prošao pokraj njega, a kasnije ga je usporedio s drugim prvotimcem.

- Bio sam prilično siguran da će pobjeći. Mnogi drugi su ustali, a onda je možda osjetio da govore u njegovo ime, kaže Løkberg i dodaje:

image
NTB/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Ntb/alamy/alamy/profimedia

- Mogu odati ogromno priznanje Davidu Mølleru Wolfeu koji je otvoreno odgovarao na pitanja nakon svoje najgore međunarodne utakmice. Mora da je bilo teško, ali vrlo važno za sve oko vas da date toliko usprkos nedaćama. Gradi poštovanje cijele grupe.

Løkbergov stručni kolega Carl Erik Torp jednako je jasan.

- Kao kapetan ima veliku odgovornost upravo nakon ovakvih utakmica. Ako to sam ne shvati, ima očigledan potencijal za napredak ako želi nastaviti nositi zavoj za Norvešku u budućnosti.

Linker
14. listopad 2024 12:13