Gareth Southgate i Harry Kane

 PAUL ELLIS Afp
IT‘S NOT COMING HOME

Harry Pain: Kane nije mogao reći niti riječi!; Keane: Engleska je sjajna, ali sport je brutalan...

Harry Kane zabio je jedan, ali promašio kazneni udarac za produžetke i polufinale protiv Maroka
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 10. prosinac 2022. 23:05

Slomljena srca u cijeloj Engleskoj. Tako otprilike glase naslovi otočkih medija. Francuska ih je pobijedila u utakmici za polufinale zahvaljujući golovima Tchouamenija i Girouda. Harry Kane je imao dvije prilike s bijele točke - jednu je zabio, jednu promašio. Snovi Engleske o Svjetskom prvenstvu završili su u krhotinama. Tragičar Kane spustio je shrvano glavu dok su ga tješili suigrači, ali i klupski kolega i kapetan Tricolora Hugo Lloris.

Roy Keane, legenda Manchester Uniteda, a trenutno komentator za britanski SkySports, čestitao je Francuzima i okrivio nedostatak sreće za ispadanje momčadi Garetha Southgatea s turnira u Kataru.

- Samo podsjetnik da je vrhunski sport apsolutno brutalan, moram reći da sam mislio da je Engleska odigrala izvanredno, dobro se oporavila, bila je bolja momčad, ali falilo je sreće i koncentracije u pojedinim trenutcima. Ali morate odati priznanje Francuskoj, pronašli su način za pobjedu, nisu bili najbolji, i to je ono o čemu se radi, vidjeli smo u posljednjih godinu ili dvije da pronalaze način, ali sve u svemu stvarno teško za Englesku.

image
JEWEL SAMAD Afp

Gary Neville, također legenda Uniteda i stručni komentator SkySportsa pokazao je empatiju za s bijele točke nepreciznog kapetana njihove nacionalne vrste.

- Užasno mi je žao zbog momaka. Ne biste htjeli da itko drugi nego kapetan izvede taj kazneni udarac. Slomljeno srce zbog tako napornog rada kroz sve utakmice i sada čekanja još četiri godine. Ovo nije sramota. Engleska je igrala dobro u toj utakmici protiv vrlo dobre momčadi.

Shrvani Harry Kane nije smogao snage niti dati izjavu nakon utakmice, njegovu ulogu preuzeo je Liverpoolov veznjak Jordan Henderson, .

- Dali smo sve od sebe, razočaralo nas je kad smo gubili 1:0, ali pokazali smo čvrstinu karaktera i nastavili tražiti put do izjednačenja. Ostavili smo sve na terenu, nažalost, ovo nije bila naša večer. Osjećali smo se dobro, izvedbe su nam bile vrlo dobre, doista smo bili usredotočeni i gladni. Znamo koliko je puta Harry pogađao iz jedanaesteraca. On je svjetski napadač i naš kapetan, oporavit će se. No, moramo dati zasluge i Francuskoj, koja je dobra momčad. Ipak, osjećam da smo mi trebali pobijediti.

image

Roy Keane

NIGEL KEENE Dppi Via Afp

Izbornik "Three Lionsa" Gareth Southgate odmah po završetku utakmice stao je u obranu svoga kapetana, rekao je kako bez njega ne bi ni bili tu gdje jesu, a komentirao je i ispadanje s turnira, te da li će nastaviti i dalje svoj angažman za kormilom Engleske.

- Naša igra zaslužila je bolje. Golovi su odlučujući, ali upravo sam rekao igračima, mislim da nisu mogli dati više. Mislim da su odigrali jako dobro protiv vrhunske momčadi. Nakon svakog turnira pregledamo sve skupa i razmislimo što dalje. Trebamo malo vremena kako bismo bili sigurni da ćemo svi donijeti ispravne odluke.

Puno boljeg raspoloženja bio je Olivier Giroud, strijelac drugog pogotka Francuske, a svoga 53. u nacionalnom dresu. Napadač momčadi Didiera Dechampsa svjestan je važnosti ove pobjede.

- Ovo je čudesno. Iznimno dobro smo se branili kad smo poveli. Podsjetilo me to na utakmicu s Belgijom 2018. Nažalost, dosuđen je taj kazneni udarac. No, uspjeli smo zaprijetiti u nekoliko prilika pred kraj utakmice. Uvijek moraš vjerovati u pobjedu i Griezmann mi je poslao sjajnu loptu. Toliko sam ponosan. Večeras smo odigrali iznimno veliku utakmicu. Znali smo kakav je potencijal ove mlade engleske generacije. Imaju sve.

Lineker: Doći će i naše vrijeme!

The Sun je napisao ‘Harry Pain‘, nije mu dugo trebalo. Harry Bol. Glava je bila dolje i veliki strijelac otišao je nesretan i neutješan s Al Bajta.

Legendarni Gary Lineker na Twitteru je poručio ‘Još jednom srceparajuće, ali nije sramota izgubiti od izvrsne francuske momčadi i čestitam im. Bilo je tako malo razlike između dvije strane. Ova fina mlada reprezentacija dala je sve od sebe i bit će samo bolja. Doći će i njihovo vrijeme‘. (Dražen Pinević)


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Dalić i Modrić su napravili ključnu stvar! Hrvatska sada razmišlja na potpuno drugačiji način". To je jedan od zaključaka kojeg je donio Nikola Jurčević u našem novom Mundocastu u kojem smo analizirali sve viđeno na utakmici između Hrvatske i Brazila.

Linker
20. travanj 2024 14:35