KRUMPHANZL MICHAL/ČTK/PROFIMEDIA Krumphanzl Michal/Čtk/profimedia
POTRESNA PRIČA

Hit-napadač iz susjedstva otkrio: ‘Proživio sam pakao! Htjeli su me oteti, a sada me čeka Liga prvaka‘

Sa 17 godina došao je iz Nigerije graditi nogometnu karijeru u Europu, a početke neće pamtiti po dobrome
Piše: SNObjavljeno: 31. srpanj 2023. 07:33

Crvena zvezda ovog je ljeta dovela 27-godišnjeg nigerijskog napadača s iskustvom igranja u Ligi prvaka, Petera Olayinku koji je u Beograd stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s praškom Slavijom. Svoju kampanju u novom dresu uspješno je započeo na pripremama gdje je bio dvostruki strijelac u trijumfu nad Fiorentinom (5:0), a protiv Fenerbahçea je zabio i namjestio jedan (3:1).

Nije ovo prvi put da se Olayinka nalazi na Balkanu, štoviše, svoju karijeru započeo je u Albaniji, a u razgovoru za Blic.rs prisjetio se teških trenutaka kroz koje je tamo prolazio. Sa 17 godina je stigao iz Nigerije u albanski Bilis gdje je igrao za 100 dolara mjesečno, a nakon što se vratio s posudbe iz Cipra, dočekao ga je pakao...

- Bila je to teška noć. Došao sam sa sjevernog Cipra u ljeto 2014. i imao sam dogovoren prelazak u Kukësi, ali su mi agenti rekli da ne mogu igrati za tu momčad nego da moram u Skënderbeu. Htjeli su me oteti - pričao je za portal iz susjedstva pa nastavio:

- Tu noć su došli po mene, ljudi iz Kukësija su znali da će doći i iz suparničkog kluba, ali nisu stigli na vrijeme. Bio sam uplašen. Bojao sam se da bi me po noći netko mogao napasti jer sam potpisao za drugi klub. Uspio sam se nositi s tim i na kraju je sve dobro prošlo... - govori Olayinka koji je zatim osigurao milijunski transfer u Gent.

- Imao sam težak početak jer je igrati u Albaniji bilo jako, jako teško. To me putovanje ojačalo jer sam vidio najgore. Bio sam u paklu, sada se ničega ne bojim i samo želim uživati ​​u ovom vremenu jer sada mogu reći da imam puno iskustva - zaključio je nogometaš koji se nakon Genta nastavio afirmirati kroz Duklu i Zulte Waregem prije nego li je za 3,2 milijuna eura stigao u Slaviju. Sada je otvorio novo poglavlje i sa Zvezdom ga čeka Liga prvaka.

Linker
04. svibanj 2024 00:41