Enzo Fernandez protiv Luke Modrića u Kataru

 ADRIAN DENNIS Afp
SKUPLJI I OD JOŠKA

Hladno odbili 100 milijuna za igrača zbog kojeg Gvardiol nije dobio nagradu: ‘Želi ga pola Europe!‘

Liverpool je njegovom klubu ponudio sto milijuna eura, ali to je rezolutno odbijeno...
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. prosinac 2022. 17:47

Enzo Fernandez bilježio je sjajne partije u dresu Benfice od početka sezone, a ostao im je dosljedan i pod grbom Argentine na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Malo je velikana koji ne razmišljaju o dovođenju 21-godišnjeg dragulja veznog reda ‘Gaučosa‘, ali cijena je paprena - portugalski klub traži čak 120 milijuna eura, koliko i stoji u njegovoj otkupnoj klauzuli.

I ne planiraju se pretjerano cjenkati. Portugalski list Record tvrdi da je Liverpool ponudio vrtoglavih 100 milijuna eura za usluge Fernandeza, ali iz tabora Benfice nisu dobili ništa više od hladne odbijenice. Enzo Fernandez u Kataru je proglašen najboljim mladim igračem turnira, što je zasigurno dodatno učvrstilo stav kluba iz Lisabona. Mnogi su mišljenja da je ta nagrada ipak trebala pripasti Jošku Gvardiolu, koji bi također u skorije vrijeme mogao napraviti transfer karijere, prilikom čega će vjerojatno postati najskuplji branič ikada.

No, vratimo se Enzu. Vješti centralni veznjak razornog udarca navodno je meta gotovo svih elitnih klubova Europe. Uz Liverpool, još se Real Madrid, Manchester City, Chelsea i Paris Saint-Germain spominju kao moguće destinacije, ali malo je vjerojatno da će se transfer obistiniti već u siječnju. K tome, uglavnom isti klubovi voljeli bi u svojim redovima vidjeti i Judea Bellinghama, izvanserijskog talenta Engleske, stoga treba vidjeti kako će se to odigrati jer malo tko bi mogao priuštiti jednog i drugog igrača.

image
FRANCK FIFE Afp

I poznati talijanski insajder Gianluca DiMarzio naveo je da "Enza želi pola Europe, ponajviše Liverpool", a otkrio je da je Enzo ljetos imao i "udvarače" iz Italije. Tvrdi da se Milan borio za njegov potpis, ali kasnije je usmjerio svoje napore prema kupovini Charlesa De Ketelaerea i Astera Vranckxa.

Fernandez se zatim pridružio Benfici iz River Platea za svega 12 milijuna eura, što se ispostavilo vrhunskim poslovanjem. Predsjednik argentinskog kluba Jorge Brito također trlja ruke jer, proda li se Enzo za 120 milijuna, River će također zaraditi..

"Sretni smo zbog njegove trenutne vrijednosti. Naša zarada u slučaju tako velike prodaje iznosila bi nekoliko desetaka milijuna, jako puno može se učiniti s tim novcem, a nama su potrebni još neki radovi na infrastrukturi"; kazao je Brito za argentinski kanal TyC Sports.

Osim Fernandeza, na SP-u pozornost jakih klubova zaradili su Marokanci, prvenstveno Ounahi i Amrabat, a mnogima je za oko zapeo i ganski veznjak Kudus. Naravno, tu su i naši Vatreni, već spomenuti Gvardiol, te Livaković i Juranović, koji su se danima spominjali u kontekstu velikih ekipa..

Linker
19. travanj 2024 22:14