DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
OBJAVILI IZ KLUBA

Hrvat ispisao povijest, ali jedan ga je bolni poraz koštao otkaza: ‘Od srca mu želimo puno sreće i uspjeha‘

Hrvatski trener Plemiće je vodio do prve dvostruke krune u povijesti kao i do plasmana u europsko natjecanje
Piše: SNObjavljeno: 18. studeni 2023. 11:21

Krunoslav Rendulić od danas više nije trener HŠK Zrinjski Mostar. Mostarci cu se zahvalili hrvatskog stručnjaku na svemu što je uradio za klub, a nagađa se kako je do smjene došlo uslijed bolnog (3:0) poraza od Veleža koji je aktualnom prvaku Bosne i Hercegovine, a ujedno i najdominantnijoj momčadi posljednjih godina u BiH nanio najteži poraz u zadnje tri i više godine.

“Na mjesto šefa stručnog stožera hrvatski trener je imenovan 30. studenog 2022. godine, a u proteklih 12 mjeseci momčad je vodio u 47 službenih utakmica. U povijesnim knjigama ostat će zapisano da je Plemiće vodio do prve dvostruke krune u povijesti, a onda i do prvog plasmana u skupnu fazu UEFA Konferencijske lige! Treneru Renduliću se zahvaljujemo na profesionalnoj suradnji i velikim uspjesima koje je ostvario s momčadi te mu kao Klub od srca želimo puno sreće i sportskog uspjeha u nastavku trenerske karijere. HŠK Zrinjski će o daljnjim potezima pravodobno obavijestiti javnost.” poručili su Plemići.

Mediji iz susjedstva već nagađaju tko bi mogao biti Rendulićev nasljednik, a u prvi plan kao glavnog kandidata guraju još jednog hrvatskog stručnjaka. Riječ je o bivšem Vatrenom i donedavno treneru Osijeka Stjepanu Tomasu koji je bez posla u HNL-u ostao nakon poraza od Slaven Belupa. Po susjednim medijima mogla su se iščitati još neka imena poput ona Samira Toplaka i Ante Čačića.

Linker
04. svibanj 2024 02:32