Dragan Skočić

 FRANCK FIFE Afp
IZ MISTERIOZNOG RAZLOGA

Hrvat koji je odveo Iran na SP odlazi uoči Mundijala, a naslijedit će ga drugi hrvatski stručnjak!?

Smjena se još nije dogodila, ali navodno se užurbano traži nasljednik hrvatskom treneru
Piše: HinaObjavljeno: 11. srpanj 2022. 12:06

Hrvatski nogometni stručnjak Dragan Skočić, koji je odveo iransku reprezentaciju na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Katru, napustit će mjesto izbornika ove azijske reprezentacije prije SP-a, objavila je Njemačka novinska agencija (DPA) pozivajući se na vijest iranske državne novinske agencije (IRNA).

Prema toj vijesti 53-godišnji Skočić još uvijek nije smijenjen, ali čelnici Iranskog nogometnog saveza traže osobu koja bi ga zamijenila što je prije moguće.

U vijesti koju je objavila IRNA ne navodi se razlog zbog kojeg bi Skočić, koji je na kormilo reprezentacije došao 2020., trebao napustiti izborničko mjesto, ali se spominju potencijalni kandidati za njegovog nasljednika.

image
MOHAMMAD FARNOOD/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Mohammad Farnood/Sipa Press/Profimedia

Prvi koji je spomenut je sadašnji izbornik Omana Branko Ivanković koji je Irance vodio u razdoblju od 2002. do 2006., a svoj mandat zaključio sa Svjetskim prvenstvom u Njemačkoj, gdje Iran nije prošao dalje od grupne faze. IRNA navodi da je Ivanković jedini strani trener kojeg čelnici Saveza smatraju kandidatom za izborničko mjesto i spremni su s njim pregovarati.

Iranska agencija navodi da je pozicija bila proslavljenom iranskom reprezentativcu Aliju Daeiju, ali da je on odbio ono što mu je bilo ponuđeno. Kao dvojicu mogućih domaćih kandidata IRNA navodi Amira Ghalenouija, koji trenutačno vodi momčad Golgohar Sirjan, i još jednog bivšeg kapetana reprezentacije Javada Nekonama, glavnog trenera momčadi Khuzestan Steel, koji ima iskustvo rada u reprezentaciji, jer je bio pomoćnik Carlosu Queirozu za vrijeme njegovog izborničkog mandata.

Iran je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu smješten u skupinu s reprezentacijama SAD-a, Engleske i Walesa.

Linker
25. travanj 2024 18:32