Miljenko Karačić
SLAVLJE U ZENICI

Hrvati donijeli Zrinjskom dvostruku krunu, Dinamov napadač zabio odlučujući gol u finalu Kupa

Mario Ćuže je pogotkom u 52. minuti donio svojoj momčadi trijumf u mostarskom derbiju protiv Veleža
Piše: HinaObjavljeno: 17. svibanj 2023. 20:41

Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara, pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Krunoslava Rendulića, osvojio je nogometni Kup u BiH čime je kao prva momčad u toj zemlji spojio dvostruku krunu budući da je ranije, čak šest kola prije kraja, postao prvak.

U finalnome susretu Kupa, odigranom u Zenici, Zrinjski je bio bolji od još jedne momčadi iz Mostara, Veleža, s 1:0. Jedini strijelac bio je u 52. minuti Mario Ćuže koji je u Zrinjskom na posudbi iz zagrebačkog Dinama.

Zrinjski je bio bolji u prvom dijelu susreta, a momčad Veleža je pokušala pritiskom nakon primljenog pogotka promijeniti rezultat. No nisu uspjeli. Policija je susret ocijenila visokorizičnim zbog čega su navijači Zrinjskog i Veleža došli iz dva odvojena pravca, a u osiguranje njihova dolaska i odlaska iz Zenice angažirano je pet policijskih agencija.

Momčad Zrinjskog je rekorder s osam osvojenih naslova prvaka Bosne i Hercegovine. I prošle godine ova momčad je završila na prvom mjestu Premijer lige BiH pod vodstvom Sergeja Jakirovića koji od ovoga proljeća vodi momčadi Rijeke. Njega je na klupi Zrinjskog još uspješnije naslijedio Krunoslav Rendulić. Zrinjskom je ovo drugi osvojeni Kup u povijesti.

Linker
29. travanj 2024 02:16