Luka Modrić

 MARCA SCREENSHOT
LUKA JE - LEGENDA

Hrvatski Maestro primio jednu od najvažnijih nagrada u karijeri, naklonila mu se i Realova ikona

Modriću je na gala svečanosti poruku poslao i njegov idol iz djetinjstva, Zvonimir Boban.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. svibanj 2022. 19:01

Luka Modrić, desetka madridskog Reala i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije primio je danas u Madridu nagradu vodećeg španjolskog sportskog dnevnika, Marce. Nagrada "Marca Leyenda" dodjeljuje se samo najvećim sportašima, onima s posebnim utjecajem na sport i društvo u cjelini, a Modrić je svakako jedan od takvih. Najbolji igrač svijeta za 2018. godinu zadužio je nogometni svijet svojim spektakularnim partijama u dresu kraljevskog kluba.

Na svečanosti koja je održana u Casinu Madrid posebno mjesto imala su djeca, njih čak 16 koji su se posložili u špaliru pored Modrića i postavljali mu pitanja o karijeri i životu. Pozdravne govore održali su gradonačelnik Madrida, Jose Luis Martinez Almeida i Juan Ignacio Gallardo, direktor Marce.

A onda je na pozornicu stupio Modrić i kazao:

- Ovo je posebna nagrada i osjećam se jako uzbuđeno. Jako je lijepo biti na listi s legendama i pobjednicima. Jasno mi je što ljudi u Realu i oko njega žele od mene, to je nešto nevjerojatno i jako sam zahvalan zbog te ljubavi koju mi pružaju. I dalje ću se truditi u svakoj utakmici dati sve od sebe da im se odužim. Za mene, Real Madrid je sve. To je moja kuća, osjećam se sretno. Proživljavati ovakve trenutke čini me sretnim. Ja sam samo još jedan Madridista, to je za život. Hvala mojoj obitelji, suigračima i trenerima. Više volim osvajati kolektivne trofeje od ovih individualnih, ali jako sam sretan zbog ovoga - rekao je Modrić.

Nakon toga, pozornicu je svojim prisustvom obogatio Emilio Butragueno, još jedna Realova legenda.

- Luka, ti si sinonim za vrijednosti koje predstavljaju Real Madrid. Pripadaš povijesti ovog kluba. Igrači poput tebe pišu povijest sporta u cjelini. Tu su i djeca, a rekao bih, da ako žele postati nogometaši, ovo im je primjer kojeg trebaju slijediti. Luka ima poštovanje cijelog svijeta, hvala ti što si primjer vrijednosti koje se prenose s koljena na koljeno - rekao je Butragueno.

Poruku Modriću poslao je i njegov idol, Zvonimir Boban:

- Mislim da je Luka proživio puno sretnih dana kao igrač. To je poseban igrač, posebna osoba koja nam je svima podarila posebnu ljepotu nogometa. Biti legenda Marce, to je nešto sasvim drugo, to je jako važno. Marca je mitski nogometni list, ne samo u Španjolskoj. Baš kao i Luka, popularna je u cijelom svijetu. Luka, Hrvati su ponosni što te imaju - rekao je Boban.

Linker
17. travanj 2024 01:03