Alen Halilović

 HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia
NAKON GODINA LUTANJA

‘Hrvatski Messi‘ otkrio tajnu svog konačnog preporoda: ‘To mi se dogodilo još samo u Barceloni‘

‘Na toj poziciji moraš puno centrirati i trčati, a to nije moja najjača snaga‘
Piše: SNObjavljeno: 03. listopad 2023. 08:52

Duže od desetljeća tražio je nesuđeni ‘Hrvatski Messi‘ klub u kojem bi mogao ostvariti svoje potencijale, ili barem na neko duže vrijeme uživati u nogometu, i čini se da ga je napokon našao.

Alen Halilović danas je 27-godišnjak, a nakon silnih godina lutanja i selidbi iz jednog kluba u drugi, ljetos je kao slobodan igrač stigao u nizozemsku Fortunu i tamo se preporodio.

U Sittardu svoj najbolji nogomet, a velike zasluge za to ima njegov trener Danny Buijs koji ga je postavio na poziciju desetke.

Halilović smatra da je upravo to razlog njegovih dobrih igara, nije više prisiljen igrati na poziciji krila koja mu ne odgovara.

image
PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia

"Dosadašnji klubovi mi nisu vjerovali kao veznom igraču i to mi je uvijek bio problem. Samo su me u Barceloni koristili kao veznjaka, a nakon toga sam 80 posto svojih utakmica odigrao kao desno krilo", otkrio je Halilović.

Ništa se bitno nije promijenilo ni po dolasku u Nizozemsku.

"Ista mi se stvar dogodila i u Heerenveenu. Doveli su me da igram u veznom redu, pa opet stavili na krilo. Na toj poziciji moraš puno centrirati i trčati, a to nije moja najjača snaga. Sada napokon radim ono u čemu sam dobar. Moram odraditi i obrambene zadatake, ali imam i dosta slobode, i uživam u tome", zaključio je Halilović.

Hrvatski nogometaš je ove sezone zabio jedan gol i ima jednu asistenciju, ali ono što je još bitnije, ponovno uživa u nogometu, kao i navijači Fortune koji su oduševljeni njegovom igrom.

Linker
03. svibanj 2024 07:51