CORDON PRESS/DDP USA/PROFIMEDIA
NAJSKUPLJE POJAČANJE

Hrvatski napadač oduševio Španjolce: ‘On je predator, a njegovi golovi su ubodne rane s Balkana‘

Hrvat je ove godine postigao pet pogodaka za svoj klub, od čega su svi bili prvim dodirom
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 19. svibanj 2023. 14:51

Španjolski Mundo Deportivo pun je hvalospjeva prema hrvatskom napadaču Anti Budimiru (31). Naš reprezentativac postigao je ove godine pet pogodaka za Osasunu, od čega su svi bili prvim dodirom te je zbog toga prozvan ‘predatorom‘ koji se zna naći na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Iako ovo nije njegova najbolja sezona, najskuplje pojačanje u povijesti Osasune (8 milijuna eura) svejedno je uspjelo ostvariti respektabilan broj pogodaka za koje se nada da će ih povećati u zadnja četiri kola.

Sljedeći epitet kojim se naziva Budimir je ‘Zenički labud‘. On je igrač prostora, sposoban zabiti lijevom, desnom nogom ili glavom, ali činjenica je da takav tip igrača živi od asistencija. Nakon odlične debitantske sezone u kojoj je ostvario učinak od jedanaest golova u 30 utakmica, uslijedila je sezona s osam pogodaka, a ovoga puta ima priliku stići ili potencijalno prestići taj učinak.

image
CESAR MANSO Afp

Prvi ovogodišnji pogodak pao je protiv Espanyola u desetom kolu, a isti suparnik bio je žrtva i deset dana kasnije. Nakon toga suša je trajala do 30. kola kada je s ‘dvije ubodne rane s Balkana‘, kako pišu Španjolci, u pet minuta matirao Betis za 3:2 pobjedu.

Posljednji pogodak bio je djelo protiv Almerije prošlog tjedna. Budimir je s Osasunom skupio 24 pogotka, od čega 13 između travnja i svibnja, pa navijači s nestrpljenjem očekuju posljednja četiri kola prvenstva u kojima će njihov udarni napadač pokušati približiti momčad pobjedama.

Linker
18. travanj 2024 19:38