MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
‘NADAM SE SP-U...‘

Hrvatski napadač po potpisu za novi klub otkrio: ‘Otac me nazvao po Maakayu, a naježim se zbog Prše i Jelavića‘

Antonio Čolak dao je po potpisu za novi klub veliki intervju za Rangers TV
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. srpanj 2022. 20:20

Škoti su ga predstavili kao igrača rođenog u Njemačkoj, koji sanja Svjetsko prvenstvo u dresu - Hrvatske. Da bi taj san postao stvarnost, Čolak će morati redovito zabijati na Ibroxu, igrajući dobro ulogu prvog napadača u momčadi Giovannija van Bronckhorsta.

Čolak će postati treći Hrvat koji će voditi napad Rangersa i svi se nadaju da će dostići visok standard koji su prije njega nametnuli Dado Pršo i Nikica Jelavić, koji su zaslužili svoje mjesto u srcima navijača Rangersa.

Sunarodnjaci Borna Barišić i Niko Katić pomoći će 28-godišnjaku da se snađe u novom okruženju. Čolak je itekako svjestan puta kojim ide na Ibroxu nakon što mu je pružena prilika da dođe među Rangerse u transferu teškom 2 milijuna eura.

image
MARCO BERTORELLO Afp

"Mislim da nisam tu samo zbog igre koju sam protiv Rangersa pružio u dresu Malmöa," rekao je Čolak, koji je postigao dva gola u kvalifikacijama za Ligu prvaka momčadi koju je tada vodio Steven Gerrard. Malmö je tada i izbacio Rangerse.

"Nogometni sam ovisnik i oduvijek pratim sve lige. Rangerse pratim još od vremena Dade Prše i Nikice Jelavića. Gledao sam kako su svi ti igrači bili uspješni, kako su golovima pridobili navijače uz sebe. Nekako se naježim od tog osjećaja. Želim postići slične stvari i to je jedan od glavnih razloga zašto sam se želio pridružiti Rangersima."

Zatim se malo okrenuo klupskim ambicijama

"Dat ću sve što mogu za osvajanje naslova. Za mene osobno važno je zabijati puno golova, asistirati i pomoći momčadi, te boriti se najviše što mogu. Ovo je sve što sada želim dati kao igrač Rangersa."

image
Glasgow Rangers

Bivši napadač Nürnberga i Rijeke blisko će surađivati ​​s pomoćnim trenerom Royem Makaayem. Čolak je otkrio poseban motiv da impresionira nekadašnjeg igrača Bayerna.

"Naravno, Roy... Rekao bih da sam bio njegov mladi obožavatelj. Ima jedna cool priča - malo ljudi zna da je njegovo drugo ime Antonius. Moj me otac nazvao Antonio zbog toga što je bio veliki obožavatelj Roya. Želio me vidjeti kao broj 9."

Rangersi se nadaju da će u ovom mandatu ubrati plodove Čolakovog truda i golova, dok Van Bronckhorst cilja na naslov prvaka u Premiershipu i mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka. Na kraju je Čolak naglasio.

"Želim unijeti sebe, svoju pozitivnost i osobnost u ovu momčad. Potom nakon dobrih igara s Rangersima, te zabijenih golova želim ponovno doći u reprezentaciju jer na kraju godine želim igrati u Kataru."

Samo neka Čolak zabija, Dalić itekako treba vrsne strijelce...

Linker
20. travanj 2024 16:35