Petar Šegrt

 HECTOR RETAMAL Afp
PIŠE POVIJEST

Hrvatski trener odveo Tadžikistan među šesnaest najboljih u Aziji, u utorak će u akciju i Igor Štimac

U posljednjem, 3. kolu u skupini A, Tadžici su u ponedjeljak u Al Rayyanu pobijedili Libanon 2:1
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 22. siječanj 2024. 18:25

Petar Šegrt, 57-godišnji hrvatski trener, odveo je Tadžikistan na njegov prvi Azijski kup i na njemu u Kataru nastavio ispisivati nogometnu povijest ove države u središnjoj Aziji.

U posljednjem, 3. kolu u skupini A, Tadžici su u ponedjeljak u Al Rayyanu pobijedili Libanon 2:1 i s ta tri boda osigurali drugo mjesto u skupini te prolaz među 16 najboljih. Libanon je poveo u 47. minuti golom bivšeg igrača Hajduka Basela Jradija, no u 56. mu je isključen El Zein. U 80. je izjednačio Umarbaev, a u drugoj minuti nadoknade za pobjedu Šegrtove momčadi poentirao je Hamrokulov. U drugoj utakmici u skupini A, Katar je s 1:0 (Al Haydos 66) svladao Kinu i konačni redoslijed izgleda ovako: Katar 9, Tadžikistan 4, Kina 2, Libanon 1. Tadžici će u osmini finala igrati s drugim iz skupine C, gdje se 3. kolo igra u utorak (Iran - UAE, Hong Kong - Palestina). Redoslijed u toj skupini je Iran 6, UAE 4, Palestina 1, Hong Kong 0.

U utorak će u akciju i Igor Štimac s Indijom protiv Sirije. Ako pobijedi, postoje šanse da će među 16 najboljih kao jedna od četiri (6 skupina) najuspješnijih trećeplasiranih reprezentacija.

Linker
17. travanj 2024 05:43