Branko Ivanković

 KARIM JAAFAR Afp
AZIJSKO PRVENSTVO

Hrvatskom treneru nedostajalo samo desetak minuta za osminu finala, sada se oprašta od uglednog društva

Saudijska Arabija osvojila je prvo mjesto, dok je Tajland prošao dalje kao drugi s pet bodova
Piše: HinaObjavljeno: 25. siječanj 2024. 18:46

Hrvatski nogometni stručnjak Branko Ivanković nije uspio s reprezentacijom Omana izboriti plasman u osminu finala Azijskog prvenstva koje se igra u Katru, u susretu posljednjeg, 3. kola skupine F Omanu je za prolazak trebala pobjeda protiv Kirgistana, no utakmica je završila remijem 1-1 (1-0).

U susretu Omana i Kirgistana objema reprezentacijama trebala je pobjeda za prolazak dalje, Kirgistanu i s dva pogotka razlike, pa su ovim remijem obje reprezentacije završile natjecanje. Oman je zauzeo treće mjesto, ali je s dva osvojena boda ostao među dvije najslabije trećeplasirane reprezentacije, dok je Kirgistan s jednim bodom ostao na dnu ljestvice.

Oman je poveo golom Al Ghassanija iz gužve u 8. minuti te je tu prednost držao sve do 80. minute kada je Kojo iskoristio nepotrebno istrčavanje vratara Al Mukhainija i iskosa poslao loptu u mrežu za konačnih 1-1.

U drugoj utakmici ove skupine Saudijska Arabija i Tajland su igrali 0-0, pa je Saudijska Arabija osvojila prvo mjesto sa sedam bodova, dok je Tajland prošao dalje kao drugi s pet bodova.

Takvim ishodom Saudijska Arabija je za suparnika u osmini finala dobila Južnu Koreju, a Tajland će igrati protiv Uzbekistana.

Ostali parovi osmine finala su: Australija - Indonezija, Tadžikistan - UAE, Irak - Jordan, Katar - Palestina, Bahrein - Japan i Iran - Sirija.


SKUPINA F:

1. Saudijska Arabija 3 2 1 0 4-1 7

2. Tajland 3 1 2 0 2-0 5

3. Oman 3 0 2 1 2-3 2

4. Kirgizistan 3 0 1 2 1-5 1

Linker
28. travanj 2024 13:08