LUIS ROBAYO Afp
KAOS U ARGENTINI

Huligani napali igrače vatrenim oružjem: ‘Htjeli su da izađem iz automobila i rekli da će mi pucati u noge‘

Trebao je to biti miran oproštaj od legende, ali nakon poraza sve se pretvorilo u noćnu moru
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 01. kolovoz 2023. 10:12

Navijači argentinskog kluba Velez Sarsfield napali su oružjem igrače nakon njihovog poraza u nedjelju od Huracana.

Utakmica u kojoj je u nedjelju Velez Sarsfield poražen od Huracana ujedno je bila i oproštajna utakmica urugvajskog braniča Diega Godina koji je nakon nje objavio da odlazi u igračku mirovinu.

Kada se momčad vratila u svoj trening kamp na stadionu Villa Olimpica nekoliko sati nakon utakmice, igrače su u zasjedi dočekali navijači kluba.

- Stigli smo (na Stadion) kako bismo uzeli svoje automobile i otišli kući. Izašli smo i bio je mrak kada su naišli automobili ‘Barra Brave‘. Bilo ih je vjerojatno pet ili šest - izjavio je za ESPN napadač Gianluca Prestianni.

- Udarili su me dva puta po licu dok su me držali za jaknu. Bio sam previše uplašen, a moji suigrači nisu htjeli ići kući da ih netko ne bi pratio. Čak su jednom od njih rekli: ‘Izađi iz auta ili ću te upucati dva puta u noge‘, rekao je 17-godišnji napadač, dodavši da ga taj incident tjera na razmišljanje o ostanku u klubu.

Prijetnje je dobio i bivši branič Boca Juniorsa Leonardo Jara.

- Stali su automobilom ispred mene, htjeli su da izađem iz svog i rekli da će me upucati u noge - izjavio je Jara za lokalni radio.

Napadač Santiago Castro i branič Francisco Ortega također su bili uključeni u incident.

- Atletico Velez žali i snažno odbacuje zastrašujuću situaciju koju su sinoć doživjeli neki od naših prvotimaca u blizini Ville Olimpica - stoji u priopćenju kluba.

Lokalni mediji izvijestili su da su igrači odlučili ne podnijeti prijavu policiji, ali su pozvani da daju izjave u sklopu istrage, a trener Sebastian Mendez obavijestio je direktore da se momčad neće vratiti na trening dok se igračima ne zajamči sigurnost.

Sa samo pet pobjeda u 27 utakmica Velez je nakon poraza u prošlom kolu argentinske lige na 25. na ljestvici od 28 klubova.

Linker
05. svibanj 2024 21:23