Brahim Diaz sa suigračima

 Pressinphoto/shutterstock Editorial/profimedia
KONAČNA ODLUKA

I to je moguće: Zvijezda Reala okrenula leđa Španjolskoj, igrat će za drugu reprezentaciju

Brahim Díaz odlučio je da će umjesto za Španjolsku nastupati za Maroko
Piše: SNObjavljeno: 10. ožujak 2024. 22:50

Brahim Díaz je odlučio kako će ubuduće igrati za reprezentaciju Maroka. O ovoj mogućnosti špekulira se već nekoliko mjeseci, a sada je Realov krilni napadač donio konačnu odluku, tvrdi dobro upućeni talijanski novinar Fabrizio Romano.

Díaz je rođen uz španjolskoj Málagi, otac mu je Marokanac, a majka Španjolka, a redovno je nastupao za mlade selekcije Furije. Upisao je i jedan nastup za seniorsku reprezentaciju i to na prijateljskoj utakmici protiv Litve u kolovozu 2021. godine kada je postigao i gol.

Kasnije te godine je pozvan i za utakmice kvalifikacija za SP u Kataru protiv Grčke i Švedske, ali nije s klupe ulazio u igru.

image

Brahim Díaz

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Činjenica da tada nije ulazio u igru donijela mu je mogućnost promjene reprezentacija. Naime, FIFA dopušta tu soluciju ako nastup nije bio u službenoj utakmici što je slučaj kod Díaza.

Španjolska ga je pozvala za prijateljske utakmice protiv Kolumbije i Brazila, 22. i 26. ožujka, ali sada je kasno - 24-godišnji nogometaš je odlučio nastupiti za reprezentaciju države svojeg oca.

Linker
27. travanj 2024 13:38