Zlatan Ibrahimović

 JONATHAN NACKSTRAND Afp
NEUNIŠTIVI ZLATAN

Ibrahimović u svom stilu najavio povratak u reprezentaciju: ‘Ja sam prošlost, sadašnjost i budućnost Švedske‘

‘Koljeno mi je bilo otečeno osam, devet mjeseci, ali onda se prije mjesec dana nešto dogodilo‘
Piše: HinaObjavljeno: 21. ožujak 2023. 17:14

Švedska je dočekala povratak 42-godišnjeg Zlatana Ibrahimovića nakon ozljede koljena u utorak uoči uvodne utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a Ibra se, pomalo bezobrazno, proglasio prošlošću, sadašnjošću i budućnošću švedske reprezentacije.

Ibrahimović se nedavno vratio nakon 14-mjesečne stanke zbog ozljede i zabio jedanaesterac za AC Milan protiv Udinesea, te tako postao najstariji igrač koji je ikada zabio u talijanskoj Serie A. Sada se usmjerava na prvu kvalifikacijsku utakmicu za Euro s Belgijom u petak u Stockholmu.

Upitan namjerava li nastaviti igrati i na EURU u Njemačkoj iduće godine, Ibra je dao jezičav odgovor koji podsjeća na njegove puno mlađe dane.

"Ako se osjećam dobro i ako me izbornik odabere, pomoći ću njemu, momčadi i zemlji da daju sve od sebe. Stoga mislim da u mojim godinama ne možete razmišljati o budućnosti, mislite o sadašnjosti - čak i ako sam ja prošlost, sadašnjost i budućnost," rekao je uz ironičan osmijeh.

Napadač, koji je najbolji strijelac Švedske sa 62 gola u 121 utakmici, ali bez međunarodnog gola od studenog 2015., otkrio je da je bio podvrgnut trima operacijama koljena u posljednjih 14 mjeseci.

“Uglavnom, koljeno mi je bilo otečeno osam, devet mjeseci, ali onda se odjednom prije mjesec dana nešto dogodilo i od onda je sve postalo pozitivno i od toga sam dobio energiju”, objasnio je na konferenciji za medije.

"Odatle smo mogli raditi sve više i više, tako da sam, nakon što sam osam mjeseci stajao mirno, odjednom mogao normalno da se krećem, a onda sam iz normalnog kretanja pokušao igrati igru, i postalo je dobro, a zatim sam je pojačao."

Prošle subote, Ibrahimović je bio kapetan AC Milana protiv Udinesea u svom prvom startu nakon ozljede, i iako je njegov jedanaesterac predstavljao još jednu prekretnicu u njegovoj blistavoj karijeri, njegovu radost ublažila je činjenica da je utakmica završila 1-1.

"Imao sam čast biti kapetan svoje momčadi i nisam dobio utakmicu, tako da je ishod mogao biti bolji da sam dobio utakmicu, ali nisam", rekao je, ali je pokazao da mu je drago ponovno igrati nogomet na najvišoj razini.

"To mi je važno, jer nisam ovdje u dobrotvorne svrhe. Ovdje sam da igram svoju igru, da pružam i donosim rezultate svojim nastupom. Nadam se da ću to moći nastaviti činiti, ali u isto vrijeme osjećam zdrav", rekao je Ibro.

Linker
27. svibanj 2024 03:10