Senijad Ibričić

 ANTONIO BALIC Cropix
SLUŽBENO POTVRĐENO

Ibričić dobio otkaz u susjedstvu: ‘Ostajemo posvećeni ostvarenju vizije uspješnog europskog kluba‘

Bivši igrač Hajduka je na ovu poziciju došao početkom kolovoza prošle godine
Piše: SNObjavljeno: 04. lipanj 2024. 07:15

Senijad Ibričić više nije sportski direktor FK Sarajeva. Vijest je obznanio klub u priopćenju na službenoj stranici kojeg prenosimo u cijelosti:

"Upravni odbor FK Sarajevo i Mattias Leterme v.d. direktor FK Sarajevo u proteklom periodu detaljno su analizirali rad Senijada Ibričića na poziciji sportskog direktora FK Sarajevo, te su donijeli odluku o jednostranom raskidu ugovora o suradnji.

Upravni odbor i v.d. direktor zajedničkog su stava da je ova odluka u najboljem interesu FK Sarajevo, uvažavajući vrijednosti FK Sarajevo i želju za ostvarenjem postavljenih srednjoročnih i dugoročnih ciljeva FK Sarajevo.

Rukovodstvo kluba nastavlja aktivnosti na analizi protekle sezone, postignutih rezultata u WWIN Ligi i Kupu Bosne i Hercegovine, kao i generalnog funkcioniranja FK Sarajevo, nakon čega će biti donijete adekvatne odluke.

FK Sarajevo ostaje posvećen ostvarenju vizije stvaranja modernog i uspješnog europskog kluba u skladu s tradicijom FK Sarajevo i očekivanjima naših navijača."

Bivši igrač Hajduka na ovu je poziciju došao početkom kolovoza prošle godine te je Sarajevo, sada već protekle sezone, završilo na četvrtom mjestu lige s 56 osvojenih bodova u 33 utakmice.

Osim Ibričića, otkaz bi, prema pisanju sportsport.ba, mogao dobiti i trener kluba Simon Rožman, bivši strateg Rijeke.

Linker
04. lipanj 2024 07:15